اخبار
ایران یکی از ۶ کشور دنیا در کاشت همزمان چغندرقند و نیشکر
معاون پژوهش و فناوری مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور مستقر در کرج گفت: ایران یکی از ۶ کشور دنیا است که به لحاظ تنوع اقلیمی و عرض جغرافیایی، توانایی کاشت همزمان چغندر قند و نیشکر را دارد. «اباذر رجبی» در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه نیشکر فقط در استان خوزستان کشت میشود، افزود: در ایران به دلیل این تنوع اقلیمی چغندرقند به صورت بهاره و پاییزه کشت میشود که بیشترین کشت نیز به صورت بهاره در کشور انجام میشود.
وی با بیان اینکه شکر مورد نیاز در کشور از طریق کشت چغندر قند، کشت نیشکر و واردات تأمین میشود، اظهار کرد: کشت پاییزه چغندرقند بیشتر در استان خوزستان به دلیل زمستانهای ملایم صورت میگیرد. وی گفت: ولی استعدادیابی لازم در سایر مناطق نیز انجام شده و در استانهای گلستان، فارس و کرمانشاه نیز رو به گسترش است و در مناطق گرم خراسان بزرگ مثل کاشمر و بردسکن نیز امکان کشت پاییزه چغندرقند وجود دارد.
رجبی در ادامه به عملکرد کشاورزان چغندرکار در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: در سال زراعی گذشته (۱۴۰۱-۱۴۰۰) از سطح ۲۰.۸ هزار هکتار چغندرقند کشت شده، یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن ریشه تولید شده که یک رکورد را به ثبت رسانده ایم.
ماهواره خیام به کمک منابع طبیعی میآید
معاون وزیر جهاد کشاورزی از بهکارگیری تصاویر ماهواره خیام در پنجره مدیریت واحد زمین و استفاده از آن جهت تسریع اموری مانند شناسایی زمینخواری و مبارزه با تخریب جنگلها و مراتع و آفت برگخوار بلوط در منابع طبیعی کشور خبر داد. عباسعلی نوبخت در نشست شورای مدیران منابع طبیعی گفت: ما امروز در منابع طبیعی نیازمند ارائه آمار و اطلاعات دقیق و شفاف به افکار عمومی هستیم و بررسی تغییرات پوشش گیاهی، شناسایی کانونهای گرد و غبار، ارزیابی و تخریب زمین و پایش میزان فرسایش خاک و... از جمله موارد مهمی است که ماهواره خیام میتواند با پایش و ارزیابی آن را در اختیار منابع طبیعی قرار دهد. او درباره حریق جنگلها و مراتع گفت: وسعت عرصههای منابع طبیعی گسترده است و همه بخشهای منابع طبیعی وظیفه دارند با یگان حفاظت در امر پیشگیری از تخریب منابع طبیعی و اطفای حریق کمک کنند. مسئول اول منابع طبیعی کشور در زمینه استفاده از فناوریهای نوین در منابع طبیعی از مدیران خواست با شرکتهای دانشبنیان همکاری و همافزایی داشته باشند.