رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
سهم مشاغل خانگی در اقتصاد ۳درصد است
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار گفت: رویکرد جدید این است که سهم مشاغل خانگی به ۳درصد فعلی در اقتصاد محدود نشود و به نقطه مطلوب از تولید ناخالص داخلی در این خصوص دست یابیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آزیتا همتیان درباره حمایتهای دولت بویژه در بخش بیمه از کسب و کارهای خانگی گفته است: «برابر بند 5 ماده 7 قانون ساماندهی و حمایت مشاغل خانگی» دولت میتواند بنا به پیشنهاد ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی نسبت به تعیین ضوابط حمایتی در زمینههای مالیات، تأمین وام قرضالحسنه اشتغال، حقبیمه خویشفرما، تعرفه مصرف آب، برق و سوخت مصرفی، ظرف سه ماه از تصویب این قانون، اقدام و اعتبار مورد نیاز را در بودجه سنواتی محاسبه و لحاظ کند.
همتیان افزود: مطابق ماده 9 دستورالعمل اجرایی مربوطه نیز مشمولین قانون، با ارائه مجوز کسب و کار خانگی میتوانند در چهارچوب قانون اصلاح بند «ب» و تبصره 3 ماده 4 قانون تأمین اجتماعی، نزد این صندوق بیمه رفته و از مزایای آن برخوردار شوند.
پرداخت بیمه در کسب و کارهای خانگی اختیاری است
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به بهرهمندی فعالان در کسب و کار خانگی از بیمه عشایر و روستایی عنوان کرد: وزارت کار از سال 1399 به منظور حمایت از متقاضیان مشاغل خانگی، امکان بهرهمندی فعالان خانگی از مزایای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را فراهم کرده است و از 512 رشته مصوب مشاغل خانگی تعداد 356رشته مشمول بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر میشود. وی گفت: افراد با داشتن حداقل 18 و حداکثر 50 سال سن و مجوز فعالیت مشاغل خانگی در 356 رشته مورد نظر اعم از بخش کشاورزی، فرش، صنعت و خدمات و صنایعدستی و همچنین رشتههای فرهنگی و هنری، در روستاها، مناطق عشایری و شهرهای زیر بیست هزار نفر، میتوانند از مزایای این بیمه اجتماعی نظیر مستمری بازنشستگی، پیری، فوت و از کارافتادگی بهرهمند شوند. متقاضیان در صورت تمایل میتوانند برای ثبتنام و عضویت در این صندوق به سامانه صندوق بیمه عشایر به نشانی
www.roostaa.ir مراجعه کنند.
همتیان به تسهیلات بانکی ارائه شده به کسب و کارهای خانگی هم اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده 7 قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، قانونگذار از طریق اعطای مجوز فعالیت و تسهیلات قرضالحسنه جهت راهاندازی کسب و کار خانگی همواره از تمامی فعالان خانگی حمایت کرده است. همتیان با اشاره به گسترش فضای کسب و کار خانگی میان جوانان هم گفت: باید نگاه تکبعدی و سنتی به توسعه مشاغل خانگی از بین برود و بستر حضور همه گروهها اعم از زنان بویژه زنان خانهدار، مردان، جوانان و دانشآموختگان دانشگاهی برای ورود به حوزه مشاغل خانگی فراهم شود. همچنین رویکرد جدید بر این مبنا استوار است که سهم مشاغل خانگی به 3درصد فعلی در اقتصاد محدود نشود و به نقطه مطلوب از تولید ناخالص داخلی در این خصوص دست یابیم.