خطای محاسباتی منتقد دولت؛ کاهش بیش از ۱۰۰ درصدی ارزش پول ملی در دولت رئیسی!
عبدالناصر همتی که بسیاری وی را به عنوان رکورددار افت ارزش پول ملی میشناسند، تلاش کرد در توئیتی به عملکرد دولت در این حوزه انتقاد کند، اما برای تحلیل عملکرد دولت، از یک محاسبه ساده ناتوان ماند و دچار خطای عجیبی شد.
به گزارش ایرنا، رئیس کل بانک مرکزی دولت روحانی، تلاش کرد با انتشار یک توئیت، عملکرد دولت در مدیریت بازار ارز و حفظ ارزش پول ملی را زیر سؤال ببرد، اما در متن این توئیت دچار یک خطای محاسباتی شد.
عبدالناصر همتی در توئیت خود نوشت: «در اولین مناظره انتخاباتی ۱۴۰۰، آقای رضایی مدعی شدند که پول ملی را تقویت و بعد از یورو و دلار به قویترین پول منطقه تبدیل خواهند کرد. امروز با بیش از ۱۰۰ درصد کاهش ارزش پول ملی، از دولت خارج شدند. باید خسته نباشید گفت بابت آنچه با راهبری آقای رئیسی و تیم اقتصادی به خط شده انجام دادند!» وی در حالی از «کاهش بیش از ۱۰۰ درصدی ارزش پول ملی» گلایه کرد که اساساً چنین اتفاقی ناممکن بوده و بیشترین کاهش ممکن برای هر شاخص مقداری، ۱۰۰ درصد است. در واقع کاهش ۱۰۰ درصدی هر چیزی به معنای صفر شدن مقدار آن است و در این مورد کاهش ۱۰۰ درصدی ارزش پول ملی به معنای صفر شدن و بیارزش شدن مطلق پول ملی است. در نتیجه کاهش بیش از ۱۰۰ درصدی ارزش پول ملی کاملاً نامفهوم بوده و عملاً غیرممکن است.
ذوق عضو هیأت علمی اقتصاد دانشگاه تهران در انتشار این توئیت چنان بود که تا نیم ساعت متوجه خطای محاسباتی خود نشد. در نهایت عضو هیأت علمی اقتصاد دانشگاه تهران، پس از حدود نیم ساعت متوجه خطای ریاضی خود شده و توئیت خود را اصلاح کرد. برای کسی همچون همتی که سالها عهدهدار مسئولیتهای رده بالا از جمله ریاست بانک مرکزی کشور بوده، چنین خطای محاسباتی بزرگی جای تعجب دارد. بهخصوص که وی بارها در دوران انتخابات خود را باسواد و دیگر نامزدها را بیسواد خطاب میکرد! ناتوانی وی از یک محاسبه ساده، اما عیار باسوادی وی را بر همگان روشن کرد.
گذشته از خطای محاسباتی وی، بررسی محتوای اظهارات و مواضع همتی نشان میدهد، او بیش از آنکه به دنبال نقد کارشناسی سیاستهای اقتصادی دولت باشد، به دنبال انتقام از شکست در رقابت انتخاباتی سال ۱۴۰۰ است. ادبیات رئیسکل اسبق بانک مرکزی در توئیتها و اظهاراتش، شاهد گویایی از اهداف صرفاً سیاسی وی و خط بطلانی بر ادعای او درباره دغدغهمندی نسبت به مشکلات اقتصادی کشور و مردم است.