اخبار
متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به طور کامل انجام شده است
سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: پرداخت 25درصد مابهالتفاوت متناسبسازی حقوق مستمریبگیران همزمان با افزایش سالانه مستمریها در احکام بازنشستگان اعمال شده و در عمل متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی به طور کامل انجام شده است.
سازمان برنامه و بودجه کشوردر پاسخ به تذکر آقای علی باباییکارنامی، نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی، مبنی بر پرداخت 25 درصد مابهالتفاوت مستمری بازنشستگان اعلام کرد: بر اساس بند (ب) ماده (12) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کل کشور، مقرر شده است سازمان تأمین اجتماعی مطابق قوانین مربوطه در طول اجرای قانون برنامه، حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران را متناسبسازی کند.
در ادامه اطلاعیه سازمان برنامه و بودجه کشور آمده است: سازمان تأمین اجتماعی در اجرای ماده قانونی فوق، طی سالهای 1399 و1400، 75 درصد متناسبسازی حقوق مستمریبگیران خود را اجرا کرده است. مبنای متناسبسازی، رساندن مستمری فعلی فرد به نسبت اولین مستمری به حداقل دستمزد همان سال بوده است. 25 درصد مابقی نیز در سال جاری و همزمان با افزایش سالانه مستمریها در احکام بازنشستگان اعمال شده و در عمل متناسبسازی بازنشستگان تأمین اجتماعی به طور کامل صورت گرفته و از ابتدای سال جاری به تمام مشمولان در حال پرداخت است.
سازمان برنامه و بودجه کشور سپس افزوده است: با وجود اقدامات انجام شده توسط این سازمان در اعمال کامل متناسبسازی و پرداخت مستمری با لحاظ متناسبسازیهای یاد شده، با توجه به نرخ تورم موجود و افزایش هزینههای زندگی، بازنشستگان درخواست مجدد مبنی بر افزایش مستمری ماهانه را دارند که افزایش مجدد مستمریها بدون در نظر گرفتن محاسبات بیمهای، منابع مالی و مجوز قانونی، سازمان تأمین اجتماعی را با بحرانهای اساسی مواجه خواهد کرد. سازمان برنامه و بودجه در پایان تصریح کرده است: با عنایت به توضیح یاد شده، 25 درصد مورد ادعای نماینده محترم مجلس شورای اسلامی از ابتدای سال جاری اجرایی شده و در حال پرداخت است.
4.7 میلیارد دلار کالای اساسی وارد کشور شد
میزان واردات 14 قلم کالای اساسی در 4 ماهه امسال به 7 میلیون و 352 هزار تن و به ارزش 4 میلیارد و 763 میلیون دلار رسید. بر اساس اعلام گمرک ایران، میزان واردات 14 قلم کالای اساسی در 4 ماهه سالجاری به 7 میلیون و 352 هزار تن و به ارزش 4 میلیارد و 763 میلیون دلار رسید. این میزان کالاهای اساسی وارداتی در این مدت که طی 4 هزار و 469 فقره اظهارنامه انجام گرفت به لحاظ وزن 1.57 درصد و از حیث ارزش 6.21 درصد کاهش داشته است. این گزارش در خصوص بیشترین میزان کالاهای اساسی وارداتی به کشور در 4 ماهه سالجاری به لحاظ ارزش نیز میافزاید: در این مدت ذرت با یک میلیارد و 297 میلیون دلار، روغنهای خوراکی نیمهجامد، مایع و خام با یک میلیارد و 22 میلیون دلار، انواع دانههای روغنی با 707 میلیون دلار، برنج 601 میلیون دلار و گندم با 525 میلیون دلار، 5 قلم اول واردات را بین 14 قلم کالاهای اساسی وارداتی به خود اختصاص دادند.