اخبار
توسعه 50 هزار هکتاری کشت گیاهان دارویی در دیمزارهای کشور
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد و کشاورزی گفت: برای امسال طرح توسعه 50 هزار هکتاری کشت گیاهان دارویی در دیمزارها را اجرایی میکنیم و به مشارکتکنندگان نیز تسهیلات 4درصدی اعطا میشود.
حسین زینلی در گفتوگو با بازار، از اعطای تسهیلات 4 درصدی در سالجاری در این حوزه خبر داد و گفت: مهمترین پروژهای که تا الان به تصویب رساندهایم و در سالجاری اجرایی میشود در خصوص افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی است که حدود 50هزار هکتار در اراضی دیم افزایش مییابد. در این راستا در حوزه مکانیزاسیون، در حوزه کود، بیمه و کاشت حمایتهایی از کشاورزانی که در این پروژه شرکت کنند انجام میشود و حتی در برخی استانها قرار شده برخی کارخانجات وارد کشت قراردادی شوند.
زینلی افزود: از سوی دیگر قرار شده است اتحادیه تولیدکنندگان گیاهان دارویی با همکاری ستاد جهش تولید در دیمزارها نیز وارد کشت قراردادی شوند تا به این ترتیب کشاورزان در خصوص خرید محصولاتی که در اراضی دیم و در این طرح کشت میکنند دچار مشکل نشوند.
خسارت 25 درصدی علفهای هرز به محصولات کشاورزی
رئیس بخش تحقیقات علفهای هرز مؤسسه گیاهپزشکی کشور گفت: علفهای هرز به عنوان یکی از مهمترین عوامل خسارتزای زنده باعث کاهش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی میشوند. این میانگین خسارت در محصولات کشاورزی ایران حدود 25 درصد برآورد شده است. به گزارش ایسنا نوشین نظامآبادی با بیان اینکه پیشینه کشاورزی به بیش از 10 هزار سال قبل بازمیگردد و مسأله علف هرز از هنگامی که کشاورزان به خسارتزایی گیاهان وحشی در زمینهای زیر کشت پی بردند آغاز شد، اظهار کرد: با وجود گذشت زمان طولانی از پیدایش گیاهان قبل از حضورشان روی کره زمین، موجودی به نام علف هرز وجود نداشت و پیدایش علفهای هرز به زمانی برمیگردد که بشر انتخاب برخی از گونههای گیاهی را آغاز کرد. وی ادامه داد: در واقع محیطهای طبیعی منشأ علفهای هرز محسوب میشوند و تداخل آنها با گیاهان زراعی و فعالیتهای انسان، نتیجه واکنش به فشارهای انسان یا شرایط طبیعی بوده است. علف هرز گیاهی است که در زمان و مکان نامطلوب میروید و در فعالیت انسان ایجاد اختلال میکند.