خرید تضمینی گندم از ۹.۵ میلیون تن گذشت
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: میزان خرید تضمینی گندم در سالجاری در مقایسه با دولت قبل در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۱۱ درصد افزایش یافته و بر اساس جدیدترین آمار از ۹.۵ میلیون تن عبور کرده است. علیرضا مهاجر در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: خرید تضمینی گندم در سالجاری از 9.5 میلیون تن عبور کرده و بر اساس آخرین آمار به 9 میلیون و 524 هزار تن رسیده است.
وی افزود: با وجود اینکه امسال و سال گذشته با پدیده خشکسالی مواجه بودیم، میزان خرید تضمینی گندم در سالجاری در مقایسه با سال قبل 40 درصد افزایش داشته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: میزان خرید تضمینی گندم در سال 1401 در مقایسه با سال 1400 افزایش 3 میلیون تنی و میزان کل خرید تضمینی در آن سال به 7.5 میلیون تن رسید؛ میزان خرید تضمینی گندم در سال 1402 نیز که از 9.5 میلیون تن عبور کرده، 2.5 میلیون تن در مقایسه با سال قبل خود بیشتر است. وی تصریح کرد: در مجموع میزان خرید تضمینی گندم در سالجاری در مقایسه با دولت قبل در سال 1400، به میزان 111 درصد افزایش یافته که معادل 5 میلیون تن است.
پرداخت ۱۲۸ هزار میلیارد تومان یارانه برای خرید بیش از ۹ میلیون تُن گندم
در همین خصوص همچنین معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران، گفت: ۱۲۸ هزار میلیارد تومان یارانه برای خرید ۹ میلیون تُن گندم پرداخت میشود.
حیدرعلی نصر با تأکید بر اینکه ۱۳۵ استاندارد ملی در ارتباط با گندم، آرد و نان وجود دارد و موضوع نان به عنوان پُرمصرفترین ماده غذایی و منبع اصلی تغذیه مردم کشورمان از لحاظ ساختاری باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، افزود: با توجه به بالا رفتن قیمت مواد مختلف غذایی، مصرف آرد کشور یکدرصد افزایش یافته است. وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، استفاده از نان کامل و تأثیر آن بر بهبود کیفیت تغذیه مردم را مورد تأکید قرار داد و گفت: حفظ دستوری قیمت نان با توجه به خروج نیروهای کیفی از صنعت نان و نانوایان ماهر از نانواییها، به مرور زمان نهتنها به این صنعت که به خود مردم لطمه میزند.
عضو هیأت مدیره شرکت بازرگانی دولتی ایران در این جلسه با تأکید بر اینکه در مدارس معتبر اقتصادی دنیا، فرایند حساس کار تبدیل گندم به نان به عنوان یک مدل پیچیده اقتصادی تدریس میشود، خاطرنشان کرد: برای خرید ۹ میلیون تُن گندم خریداری شده از کشاورزان عزیز، ۱۳۵ هزار میلیارد تومان پرداخت میشود، در صورتی که سقف درآمدی که از این میزان گندم دریافت میشود، حداکثر ۷ هزار میلیارد تومان است و به عبارتی، مابهالتفاوت ۱۲۸ هزار میلیارد تومانی آن در قالب یارانه دولت به مردم پرداخت میشود.