کارآفرینان نیازمند برندسازی هستند
برندسازی تضمین کیفیت کالا و تولیدات به مشتریان است؛ کالاهایی که در آن مهر تولیدکننده میخورد تا در بازار به مرحله رقابت برسد. تولیدکنندگان امروزه با ارتقای کیفیت کالاها به دنبال ماندگاری و ثبات در بازار عرضه و فروش محصولات هستند. برندسازی در حوزههای مختلف و محصولات صورت میگیرد اکنون به خاطر فصل تابستان و فراوانی و تنوع میوهها، میوه خشک به عنوان خشکبارهای پرطرفدار است.
به همین خاطر برخی افراد متخصص در زمینه تولید خشکبار، با ثبت برند میوه خشک، تجارت خود را آغاز میکنند و با رساندن کیفیت به بالاترین سطح سعی میکنند نه تنها نیاز داخلی را بلکه در بازارهای ملی و بینالمللی حضور پیدا کنند.
در این گزارش با دو کارآفرین که با برندسازی در بازار شناخته شدهاند به بحث و گفتوگو مینشینیم.
صغری منتخبی از استان زنجان کارآفرینی است که از سال 1396 کار خود را شروع کرده است و در راستای توسعه صنایع تبدیلی موفق به ثبت برندسازی در میوه خشک شده است و زمینه اشتغال 200 نفر را در فصل تابستان فراهم کرده است.
منتخبی با بیان اینکه مجوزها را از سازمانهای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی دریافت کردم تا توانستهام برند را ثبت کنم، میگوید: اکنون برای بستهبندی و خشککردن میوهها روزانه برای 45 نفر زمینه اشتغال فراهم کرده است.
این بانوی فعال در حوزه کسبوکار، میگوید: برای سرمایه اولیه در حوزه میوه خشک 500 میلیون تومان هزینه کردهام تا بتوانم دستگاههای صنعتی موردنیاز را تهیه کنم. این بانوی کارآفرین از تهیه روزانه 2 تن میوه خشک در یک شیفت کاری میگوید که با ظرفیت 6 دستگاه موجود تهیه روزانه 3 تن میوه خشک وجود دارد.
وی با بیان اینکه در فصل تابستان یک و نیم میلیارد تومان برای خرید و خشککردن میوه هزینه کرده است، ادامه میدهد: اشتغالزایی در فصل تابستان زیاد است و در فصول دیگر اقدام به بستهبندی و ارسال میوههای خشک میکنیم که این مورد نیز بستگی به بازار و سفارشها دارد.
این بانوی کارآفرین ادامه میدهد: اکنون در عرصه صادرات با مشکلاتی روبهرو هستیم که باید در این زمینه شاهد تسهیل و تسریع در عرضه محصولات باشیم، ضمن اینکه همچنان کشورهایی مانند کانادا و آلمان خواستار میوههای خشک ما هستند.
بستهبندیهایی با کیفیت بالا
حمید شیخی از استان قم، یکی دیگر از کارآفرینان در عرصه برندسازی است. او حدود 2 سالی است که در زمینه بستهبندی و برندسازی محصولات میوه خشک وارد فاز اجرایی شده است. این کارآفرین درباره برندش میگوید: تمام مجوزهای مربوط در داخل و گواهینامههای لازم را نیز دریافت کردهام بااین امید که در مدتی کوتاه میوه خشک بتواند جایگاه خود را در سبد خانوارها پیدا کند؛ محصولی که باکیفیت بوده و سلامتمحور باشد.
محصولات این کارآفرین در بستههایی با وزنهای پایین 35 گرمی جهت پایین آوردن قیمت تمام شده برای استفاده هر چه بیشتر مشتریان و با تزریق گاز نگهدارنده مجاز جهت حفظ کیفیت محصول و قیمتی مناسب عرضه بازار شده است. بستهبندی میوه خشک در وزنهای 35 گرمی برای اولینبار است که تهیه شده است. پیشازاین وزنهای بالا در بازار عرضه میشد و این وزن وجود نداشت؛ اما این بستهبندیها مخصوص سوپرمارکتیهاست.
شیخی، زمینه اشتغال را برای 20 نفر فراهم کرده است و یکی از مهمترین موضوعات را بحث کیفیت بالا و قیمت مناسب میداند و عنوان میکند: میوههای خشک را در طعمهای خوب و در وزنهای پایینتر قرار دادهایم تا هر شخصی بتوانند باکیفیت بالا و قیمت مناسبتر این محصولات را تهیه کند که اکنون شاهد بازخورد خوب از سوی مشتریان هستیم.
این کارآفرین که با سرمایه اولیه 400 میلیونتومانی شروع به کارکرده است، میگوید در مراحل بعدی این رقم به یک میلیارد و 200 هزار تومان افزایش پیدا کرد، در همین راستا سال گذشته با همکاری قرارگاه بسیج سازندگی 100 میلیون تومان تسهیلات دریافت کردم و اکنون موفق شدهام روزانه 400 کیلو ورودی میوه داشته باشیم.
وی عنوان میکند: در صورتی که فضای صادرات تسهیل شود، محصول میوه خشک برای کشورهای خلیجفارس و روسیه جذابیت دارد؛ چراکه کشور ما دارای تنوع محصولات است.