خبر ویژه
وزیر اقتصاد اعلام کرد
واریز سود سهام عدالت پس از تکمیل صورتهای مالی
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه دستورالعمل ارزشگذاری دارایی نامشهود تهیه شد، گفت: صورتهای مالی 1401 شرکتها به تازگی آماده شده و پرداخت سود سهام عدالت، بسته به تکمیل این صورتهاست. به گزارش ایرنا، سیداحسان خاندوزی در حاشیه مراسم رونمایی از نظام جدید ارزشگذاری داراییهای نامشهود درباره پرداخت سود سهام عدالت اظهار داشت: صورتهای مالی 1401 شرکتها به تازگی آماده شده و پرداخت سود بسته به تکمیل این صورتهاست. وی بیان کرد: در صورت تأخیر در ارائه صورتهای مالی، پرداخت سود سهام عدالت دو مرحلهای خواهد بود. خاندوزی گفت: یکی از دلایل پرداخت دومرحلهای سهام عدالت در سال گذشته به هلدینگ خلیج فارس بازمیگردد که صورت مالی و سود خود را با تأخیر اعلام کرد. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ارزشگذاری دارایی نامشهود اقدام مثبتی است و این دارایی باید تکیهگاهی برای ارزشیابی شرکتها نزد بانکها و بورس شود. خاندوزی اظهار داشت: وزارت اقتصاد مسئولیتی در ارائه خدمات و کالا یا کنترل بازار ندارد و در مقابل باید زیرساخت رشد و توسعه و تأمین مالی را فراهم کند. وی افزود: در این راستا دستورالعمل ارزشگذاری دارایی نامشهود تهیه شد و این اقدام یکی از گامهایی بود که به دنبال برداشتن آن بودیم تا بخش مهمی از سرمایهها از سوی نظام رسمی کشور پذیرفته شود. وزیر اقتصاد بیان کرد: یکی از مباحث مهم برای فعالان اقتصادی این است که در گزارشگری مالی، میزان دارایی و سرمایههای نامشهود شناسایی شود و نحوه ارزشگذاری این داراییها خلأیی بود که باید برطرف میشد و این ارزشگذاری باید تکیهگاهی برای ارزشیابی شرکتها نزد بانک و بورس باشد. خاندوزی گفت: آنچه برای شرکتها اهمیت دارد و جای خالی آن احساس میشود این است که دارایی نامشهود شرکتها چگونه تشخیص و ارزشگذاری میشود. افراد متخصص در برخی شرکتها، مشتریان وسیع خود یک ارزش اقتصادی برای برخی شرکتها است. ایدهها، اختراعات و سایر انواع داراییها نیز جزو مواردی بود که به عنوان دارایی اقتصادی شناسایی نمیشد. وی افزود: برخی شرکتها به آستانه ورشکستگی رسیدهاند، چراکه سیاستگذار داراییهای آنها را به رسمیت نشناخته است. امیدوار هستیم ثمرات این پایهگذاری جدید را در صورتهای مالی سال 1402 شرکتها و تأثیر تسهیلات دریافتی آنها ببینیم.
توسعه اقتصاد دانشبنیان منوط به ارزشگذاری دارایی نامشهود است
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور گفت: بدون داشتن یک نظام ارزشگذاری صحیح برای داراییهای نامشهود امکان توسعه اقتصاد دانشبنیان وجود ندارد و در دنیا حدود 95 درصد دارایی شرکتها مربوط به داراییهای نامشهود است. روحالله دهقانی فیروزآبادی در مراسم رونمایی از نظام جدید ارزشگذاری داراییهای نامشهود اظهار داشت: در صورتی که نظام ارزشگذاری داراییهای نامشهود اجرایی شود، میتوانیم بگوییم مهمترین و اصلیترین رکن اقتصاد دانشبنیان خواهد بود. وی با بیان اینکه بدون داشتن یک نظام ارزشگذاری صحیح برای داراییهای نامشهود امکان توسعه اقتصاد دانشبنیان وجود ندارد، گفت: طبق بررسیهای بنده از 100 شرکت بزرگ دنیا، حدود 95 درصد دارایی آنها مربوط به داراییهای نامشهود است. وی ادامه داد: تا امروز نظام ارزشگذاری در سه حوزه آماده شده است، تلاش میکنیم در استانداردسازی این حوزه نیز کمک کنیم.
تحصن نمایندگان استانهای شمالی در هیأت رئیسه
نمایندگان استانهای شمالی با تحصن در جایگاه هیأت رئیسه مجلس و ایجاد بینظمی در جلسه علنی در جریان بررسی عملکرد بخشهایی از قانون بودجه 1402، مطالبات مربوط به حوزههای انتخابیه خود در مورد پرداخت مطالبات کشاورزان را مطرح کردند. به گزارش ایرنا، در جلسه علنی روز سهشنبه-24 مردادماه_مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد تحقق احکام تکلیفی منتخب قانون بودجه سال 1402 کل کشور در دستور کار قرار گرفت، نمایندگان استانهای شمالی با حضور در جایگاه هیأت رئیسه مجلس و ایجاد بینظمی در جلسه علنی در جریان بررسی عملکرد بخشهایی از قانون بودجه 1402، مطالبات مربوط به حوزههای انتخابیه خود در مورد قیمت و واردات برنج را مطرح کردند. رحمتالله نوروزی در تذکر شفاهی در این خصوص خطاب به قالیباف گفت: صبح نمایندگان سه استان شمالی آمدیم در جایگاه هیأت رئیسه تحصن کنیم، اما از ما خواستند که به صحن برگردیم ما نمایندگان سه استان شمالی خجالت میکشیم به حوزههای انتخابیه خود برویم چون برنج دپو شده کشاورزان خراب شده است. نایب رئیس کمیسیون کشاورزی با اشاره به واردات بیرویه برنج بیان داشت: رئیس جمهور دستور دادند، 2500 میلیارد تومان برای خرید برنج اختصاص یابد اما هنوز برنج روی دست کشاورزان مانده است از شما انتظار داریم به عنوان دلسوز کشاورزان به این موضوع ورود کنید. وی همچنین در مورد واردات بیرویه چای تذکر داد. نوروزی در مورد خرید گندم از کشاورزان هم بیان داشت: در برخی از شرکتهای دولتی وزرات نفت پول بیتالمال رسوب شده با اینکه رئیس جمهور به وزیر نفت دستور داده که اقدامی برای پرداخت پول گندم کشاورزان انجام شود اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است. به گزارش ایرنا، پیشاز این محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در جلسهای که هشتم مردادماه برای بررسی مسائل و مشکلات مرتبط با تولید برنج و کشاورزان در استانهای شمالی برگزار شد، تأکید کرد ظرف یک ماه آینده تمامی برنجهای تولیدی سال گذشته از کشاورزان خریداری شود. علاوه بر این در جلسه علنی روز سهشنبه 24 مرداد مجلس شورای اسلامی، منظور رئیس سازمان برنامه بودجه در صحن علنی مجلس با تأکید بر اینکه، تبصره 14 بنبست است، تصریح کرد: هشدار هشدار تبصره 14 ناتراز بسته شده، شما برای گندم 60 همت پیشبینی کردید من الان باید 140 همت تأمین مالی کنم. دوستانی که پشت تریبون اعتراض کردند، اعتراضشان به چه چیزی است؟