صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • اقتصادی
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • بازار
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره پنجاه و هفت - ۲۸ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره پنجاه و هفت - ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۱۴

رکوردشکنی جوجه‏ریزی در مردادماه برای تنظیم بازار مرغ

میزان جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری طی دو ماه اخیر به 135 میلیون قطعه رسیده است

امین محمودی
روزنامه نگار

مرغ در میادین میوه و تره‏بار، فروشگاه‏های زنجیره‏ای و برخی مغازه‏ها با قیمت هرکیلو 75 هزار و 900 تومان عرضه می‏شود که البته قیمت آن در برخی دیگر از مغازه‏ها به کیلویی 80 هزارتومان هم می‏رسد. این درحالی است که با آغاز ماه محرم و افزایش طبیعی تقاضا برای گوشت سفید و قرمز در این ماه، جوسازی‏هایی درباره کمبود گوشت در بازار یا ایجاد صف برای خرید گوشت و مرغ ایجاد شده بود، اما با عبور از تلاطم مقطعی بازار، طبق‏پیش‏بینی‏ها بازار به ثبات رسیده است. هم‏اکنون میزان جوجه‏ریزی برای تولید و تنظیم بازار مرغ در کشورمان با افزایش محسوسی روبه‏رو بوده به طوری که گفته می‏شود تا پایان ماه جاری میزان جوجه‏ریزی به حدود 135 میلیون قطعه خواهد رسید و از طرف دیگر به نظر می‏رسد با برنامه‏ریزی‏های صورت گرفته در وزارت جهاد کشاورزی این میزان در شهریورماه به 140 میلیون قطعه برسد؛ که این میزان نسبت به سال گذشته رشد 30 درصدی را به ثبت خواهد رساند.
بر اساس آمار گمرک کشورمان در چهار ماهه نخست سال‏جاری 4 میلیون و 679 هزار و 782 تن انواع نهاده دامی به ارزش 2 میلیارد و 202 میلیون و 80 هزار دلار به کشورمان وارد شده که نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته رشد 30 درصدی یا یک میلیون تنی را داشته است. از این رو به نظر می‏رسد دامداران و مرغداران مشکلی برای تأمین نهاده دامی خود نداشته باشند و بتوانند میزان جوجه‏ریزی خود را افزایش دهند.
طی دو ماه گذشته قیمت مرغ در برخی فروشگاه‏ها به 100 هزار تومان نیز رسیده بود، حال آنکه به نظر می‏رسد با برنامه‏ریزی‏های صورت گرفته توسط وزارت جهاد کشاورزی و واردات کافی نهاده‏های دامی این بازار طی روزهای آینده تنظیم می‏شود، کما اینکه طی دو هفته اخیر قیمت این محصول نیز با افت بیش از 20 هزار تومانی به کمتر از 80 هزار تومان رسیده است. با این حال تداوم برخورد با گرانفروشان نیز باید در دستورکار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد تا بازار مرغ بار دیگر دچار نوسان نشود.
در همین خصوص مسعود امراللهی، مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی پیش‏از این گفته بود: میدان اصلی مرغ یعنی میدان بهمن رو به آرامش است و مرغ به اندازه کافی به این میدان ارسال شده و هیچ کمبودی وجود ندارد. امراللهی تصریح کرد: مرغ با قیمت هر کیلو 75 هزار تومان در سطح میادین عرضه می‏شود. همچنین در سطح استان تهران حدود 1200 تا 1400 تن مرغ بین واحدهای صنفی، میادین و فروشگاه‏های زنجیره‏ای روزانه توزیع می‏شود. وی گفت: مردم می‏توانند در صورت مشاهده تخلف واحد صنفی آن را به سامانه 124 گزارش کنند که قطعاً پیگیری و با متخلف برخورد خواهد شد. گفتنی است که مرغ در مغازه‏ها نیز با قیمت هر کیلو 78 هزار تومان عرضه می‏شود.

رکورد جوجه‏ریزی شکست
در همین خصوص محمد علی نیکبخت، وزیر جهادکشاورزی عنوان کرد که تولید مرغ گرم به سطح مطلوبی رسیده و مشکلی برای تأمین مرغ مورد نیاز بازار وجود ندارد. وی تصریح کرد: تأمین بموقع نهاده مورد نیاز مرغداران و بالا بردن سقف جوجه‏ریزی در دستورکار وزارت جهادکشاورزی قرار دارد. نیکبخت افزود: 131 میلیون و 800 هزار جوجه‏ریزی شده است. در مرداد نیز قرار است میزان جوجه‏ریزی به همین میزان انجام شود. این در صورتی است که در 12 ماه گذشته به این میزان جوجه‏ریزی نداشتیم.

تولید مرغ در شهریور افزایش می‏یابد
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گفت: با توجه به روند افزایشی جوجه‏ریزی شاهد عرضه گسترده مرغ در شهریور خواهیم بود. علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی گفت: روند جوجه‏ریزی از خردادماه رو به افزایش بود و در تیرماه به 132 میلیون قطعه جوجه‏ریزی در ماه رسید و همچنان شاهد افزایش تولید و عرضه مرغ در شهریور و مهر خواهیم بود.
وی افزود: پیش‏بینی می‏شود هر ماه حدود 250 هزار تن مرغ تولید شود و اگر نهاده‏ها بموقع تأمین شود، با توجه به وزن‏گیری جوجه‏ها به 240 تا 260 هزار تن در ماه خواهیم رسید.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی در مورد مصرف داخلی مرغ گفت: البته آمار دقیقی وجود ندارد، اما حدود 200 هزار تن در ماه مصرف مرغ است که بیش از این تولید انجام می‏شود و نگرانی ما این است که تولید بیش از مصرف باشد و بازار کشش نداشته باشد و قیمت مرغ از هزینه تمام شده آن کمتر شود.
وی ادامه داد: اگر قیمت مرغ از هزینه کمتر شود، روی جوجه‏ریزی ماه‏های بعد تأثیر منفی می‏گذارد، بنابراین باید صادرات مرغ و افزایش ذخایر فراهم شود. ابراهیمی گفت: وقتی یک مرغدار برنامه پرورش جوجه را طراحی می‏کند، بعد از آن باید ذرت، سویا و مکمل‏های غذایی بموقع تأمین شود. ما در حال حاضر با مشکل تأمین سویا مواجه هستیم که باید رفع شود. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی در مورد قیمت مرغ زنده گفت: مرغ زنده را بین 52 تا 58 هزار تومان خریداری می‏کنند، البته مرغ‏های با وزن بالا را با قیمت بالاتر و وزن پایین را با قیمت کمتر پیشنهاد می‏دهند. بعد از مرغ زنده تغییراتی در قیمت صورت می‏گیرد و درصدی افت دارد که به قیمت گوشت مرغ اضافه می‏شود.

جستجو
آرشیو تاریخی