تقاضای جهانی نفت افزایش یافت
آژانـــــس بیـــنالمللـــی انــــرژی (IEA) پیشبینی کرد که تقاضای جهانی برای نفت قبل از پایان دهه به اوج خود خواهد رسید.
طبق گزارش سالانهای که آژانس بینالمللی انرژی منتشر کرد، تقاضا برای نفت در سطح جهانی برای اولین بار در این دوره به اوج خود خواهد رسید.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی در بیانیهای گفت: روند گذار به انرژی پاک در حال تسریع است و اوج تقاضای جهانی برای نفت قبل از پایان این دهه با پیشرفت خودروهای الکتریکی، بهرهوری سوخت و سایر فناوریها در حال افزایش است.
فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، گزارش کرد: آژانس بینالمللی انرژی در گزارش سال ۲۰۲۳ خود در مورد نفت، چشمانداز پنج سالهای برای بازار انرژی را پیشبینی کرده است. براساس این پیشبینی، تقاضای جهانی برای نفت همچنان رو به افزایش است، اما با این حال انتظار میرود رشد این تقاضا تا سال ۲۰۲۸ به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
در گزارش قبلی آژانس بینالمللی انرژی، تحت عنوان چشمانداز انرژی جهان که در سال ۲۰۲۲، منتشر شد این نهاد وابسته به سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD مستقر در پاریس، پیشبینی کرده بود که تقاضا برای نفت در سطح جهانی با وجود قیمتهای بالا، به اوج خواهد رسید. در این گزارش پیشبینی شده بود که قیمت نفت بعد از سال ۲۰۳۵ به ثبات خواهد رسید.
بر اســــاس ایـــن پیشبینـــــیهــــای میانمدت پنج ساله جدید، انتظار میرود استفاده از نفت به عنوان سوخت حملونقل پس از سال ۲۰۲۶ کاهش یابد.
اما این حرکت نزولی با تقاضای بالا برای پتروشیمیها و رشد قوی مصرف در اقتصادهای نوظهور که انقباض تقاضا در اقتصادهای پیشرفته را تا حدودی جبران میکند کندتر خواهد شد.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش جدید خود تأکید کرده است که قیمتهای بالای انرژی و مشکلات امنیتی مربوط به عرضه که با بحران جهانی انرژی و جنگ در اوکراین تشدید شده است، گذار به فناوریهای انرژی پاکتر را تسریع میکند.
در پیشبینیهای جدید آژانس بینالمللی انرژی تصریح شده است که تقاضا برای نفت در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی از سال ۲۰۲۴ کند خواهد شد.
براساس سیاستهای فعلی دولت و روند بازار، تقاضای جهانی نفت بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۸ با ۶ درصد افزایش به ۱۰۵.۷ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که با حمایت از تقاضای شدید بخشهای نفت و گاز، پتروشیمی و هوانوردی، محقق خواهد شد.
با وجود این افزایش تجمعی، انتظار میرود رشد تقاضای سالانه از دو میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز در امسال به ۴۰۰ هزار بشکه در روز برای سال ۲۰۲۸ کاهش یابد.