اخبار کوتاه
۵ سد کشور بیشتر از ۹۰ درصد آب دارند
آمار بهره برداری از سدهای مخزنی کشور تا ۲۸ مردادماه بیانگر این است که از بین سدهای مهم (شرب_کشاورزی) کشور، پنج سد بیشتر از ۹۰ درصد آب دارند.
میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی تاکنون معادل ۳۸ میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۹ میلیارد و ۸۸۰ میلیون مترمکعب بوده ۲۸ درصد رشد داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با ۱۷ درصد افزایش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن اکنون ۲۴.۶۰۰ میلیارد مترمکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۱.۱۸۰ میلیارد مترمکعب بوده ۱۶ درصد افزایش یافته است. وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در پنج سد درصد پرشدگی بیش از ۹۰ درصد است، بهطوریکه سد جگین استان هرمزگان ۹۸ درصد، سد کوثر استان کهگیلویه و بویراحمد ۹۴ درصد، سد رودبار استان لرستان ۱۰۰ درصد، سد پیشین استان سیستان و بلوچستان ۹۵ درصد و سد تالوار استان زنجان ۹۴ درصد پر هستند. همچنین ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۲۰۸.۴ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۲۴۳.۹ میلیمتر) ۱۵ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۲۰۱.۹میلیمتر) ۳ درصد کاهش را نشان میدهد.
تولید روزانه نفت خام مناطق نفتخیز جنوب به ۳ میلیون بشکه رسید
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ظرفیت تولید روزانه نفت خام کشور را ۴ میلیون بشکه اعلام کرد و گفت: ۳ میلیون در مناطق نفتخیز جنوب تولید میشود.
علیرضا دانشی، ظرفیت تولید روزانه نفت خام کشور را ۴ میلیون بشکه اعلام کرد و گفت: ۳ میلیون آن در مناطق نفتخیز جنوب تولید میشود.
او افزود: گازهای همراه نفت خوراک مهمی برای پتروشیمیها هستند و میتوان از این گازها برای مصارف داخلی کشور استفاده کرد که متأسفانه نبود توجه ویژه به این طرح از سوی دولت وقت و تأمین نکردن اعتبار لازم سبب شده طرح آماک بهطور کامل اجرا نشود.
دانشی ادامه داد: با اجرای طرح آماک، حدود ۸۶ درصد گازهای همراه نفت در مناطق نفتخیز جنوب جمعآوری میشود که به مصرف داخلی یا تزریق در مخازن نفتی برای صیانت از توان تولید اختصاص مییابد.
او گفت: برای بقیه گازهای همراه نفت این شرکت نیز طرحهایی با مشارکت شرکتهای پتروشیمی در حال اجراست تا ضمن تأمین خوراک این شرکتها، از سوزاندن گازهای همراه در مشعلها جلوگیری شود.