معاون حقوقی رئیس جمهور: ایران پیشتاز مبارزه با تروریسم است
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: ایران پیشتاز مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم است و اقدامات ما فراتر از قواعد FATF است. به گزارش ایرنا، «محمد دهقان» در حاشیه همایش مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، گفت: ما بر اساس قوانین و آییننامههای داخلی اقداماتی انجام دادهایم که این قوانین بیشتر از قواعدی است که FATF و سایر نهادهای بینالمللی در این زمینه طراحی کردهاند و حتی توصیه میکنیم برخی از قواعد در دیگر کشورها استفاده شود.
وی افزود: ذات نظام اسلامی مبارزه با فساد، پولشویی و تأمین مالی تروریسم است و ما جزو قربانیان تروریسم هستیم و بزرگترین تروریسم دنیا داعش است و قهرمان مبارزه با تروریسم سردار سلیمانی است.
معاون رئیسجمهور گفت: تلاش مسئولان این است که حداکثر شفافیت در داخل کشور است که پولشویی صورت نگیرد و البته عقبماندگیهایی داریم و برخی از قوانین در داخل اجرا نشده است و در داخل کشور معتقد به شفافیت بینهایت در چهارچوب منافع ملی و امنیت خود هستیم.
وی افزود: آنچه جلوی شفافیت ما را گرفته تحریمهای امریکاست و با اخراج ما از سوئیفت امکان شفافیت را از بین بردند و شرکتهایی که با ایران کار میکنند را تحریم میکنند و این شرکتها جرأت نمیکنند که شفاف باشند و اختیار آنها دست ما نیست.
دهقان گفت: شرکتهایی که در مبادلات تجاری با ایران پول خود را به غیر از شبکه بانکی منتقل میکنند، مصداق پولشویی نیست، چون ما همانند بسیاری از کشورها کالاهایی خرید و فروش میکنیم و پول آن را منتقل میکنیم پولشویی نیست و ایران با جمعیت ۹۰ میلیونی نمیتواند مبادلات تجاری خود را با شرکتها و کشورهای دیگر کنار بگذارد.
وی اضافه کرد: ما حق مشروع خود را دنبال میکنیم، اما امریکا این حق مشروع را با یک اقدام غیرانسانی (تحریم) نامشروع جلوه میدهد و در نتیجه شرکتهایی که با ما کار میکنند مجبور هستند غیرشفاف باشند در حالی که فقط مبادلات تجاری کالاهای مجاز انجام میدهند.
معاون رئیسجمهور گفت: ما هماکنون با شرکتهای مختلف همسایه و شرکتهای اروپایی و آسیایی در تعامل هستیم اما اکثر آنها تمایلی ندارند که معاملات مشروع خود را بازگو کنند، چون مورد تحریم و جریمههای امریکا قرار میگیرند و اگر تحریمهای امریکا نبود به همه دنیا ثابت میشد که پیشتاز مبارزه با فساد و پولشویی هستیم و تحریمهای امریکا مانع این اقدام است.
دهقان در مورد لایحه مقابله با رسوب کالا گفت: لایحهای در سال ۱۴۰۰ مربوط به اموال تملیکی تهیه شد و دو فوریتی داریم اما مجلس برنامههای دیگری در اولویت دارد که اعلام وصول نکرد و گفتهایم اگر مجلس آمادگی داشته باشد میتوانیم لایحه را با در نظر گرفتن موضوعات جدید به مجلس ارائه کنیم.
وی درباره قانون رمز ارزها گفت: در دولت گذشته سال ۹۸ آییننامهای درباره رمز ارز تصویب شد که ناقص بود، دولت جدید این آییننامه را دوباره در دولت مطرح و تصویب کرد، اما اقدام رمز ارزها با آییننامه انجامشدنی نبود، بنابراین لایحه رمز ارز را با دستگاههای ذیربط آماده کردیم که بزودی به مجلس ارائه میکنیم.
معاون حقوقی رئیسجمهور در مورد معاهده زیست محیطی پاریس اظهار داشت: ما قوانین داخلی کشور را درمورد معاهده زیست محیطی پاریس اجرا میکنیم. آییننامهای در سال ۹۴ در دولت تصویب شده که داوطلبانه اجرا میکند و مطابق نظر کارشناسان محیط زیست دو برابر تعهدات معاهده پاریس آن را اجرا میکنیم.
وی افزود: اما پیوستن به معاهده پاریس، ملاحظاتی دارد که یکی از مهمترین آن تحریمهای امریکاست که باید برداشته شود، چون اگر بخواهیم در جهت کاهش کربن وظیفه خود را انجام دهیم نیاز به تجهیزات و تکنولوژی داریم که به دلیل تحریم محروم هستیم و اینکه به طور رسمی به معاهده پاریس بپیوندیم باید تحریمها برداشته شود.