صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره شصت و یک - ۰۱ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره شصت و یک - ۰۱ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۶

تولید نفت به ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز می‌رسد

وزیر نفت گفت: ظرفیت تولید نفت خام ما هم‌اکنون 3 میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز است و از نظر عملکرد و با توجه به گزارش شرکت ملی نفت ایران، تولید نفت ما 3 میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز است که البته همکاران ما قول داده‌اند تا پایان شهریورماه تولید نفت ما به ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز برسد.
جواد اوجی در دیدار با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به برخی چالش‌های وزارت نفت در آغاز به‌کار دولت سیزدهم اشاره و اظهار کرد: یکی از موضوع‌های کلیدی در این باره بحث تولید و سرمایه‌گذاری بود. زمانی که این وزارتخانه را تحویل گرفتیم تولید نفت ما بیش از ۲ میلیون بشکه در روز نبود.
 وی با بیان اینکه ناترازی شدیدی در حوزه انرژی داشتیم بویژه در بحث گاز و در زمستان سال ۱۴۰۰ که با مشکلاتی روبه‌رو بودیم، همچنین با قطعی‌های برق در زمستان سال ۹۹ روبه‌رو شدیم، سطح ذخایر نیروگاهی ما نیز به‌شدت کاهش یافته بود، تصریح کرد: تحریم‌های ظالمانه باعث شد صادرات نفتی و به تبع آن درآمدهای ارزی کشور نیز کاهش یابد، به‌طوری که با ۴۸۰ همت کسری منابع دولتی مواجه شدیم که عمدتاً مربوط به تکالیف وزارت نفت در بودجه سال ۱۴۰۰ بود.
 وزیر نفت افزود: یکی دیگر از چالش‌ها ذخیره‌سازی نزدیک به ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب بود، به اضافه اینکه میعانات دیگر که به کشور کره جنوبی فروخته شده بود نیز منابع مالی آن فریز شده بود.
 اوجی با بیان اینکه نارضایتی نیروهای انسانی وزارت نفت و کم‌لطفی درباره این نیروها و کاهش انگیزه در نیروهای صنعت نفت از دیگر چالش‌های وزارت نفت در آغاز به کار دولت سیزدهم بود، اظهار کرد: توجه ناکافی به توسعه زنجیره ارزش در اکثر حوزه‌ها و استفاده نکردن از ظرفیت شرکت‌های داخلی و بویژه شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر چالش‌هایی بود که ما با آن روبه‌رو بودیم.  وی به مهم‌ترین اقدام‌های انجام‌شده در وزارت نفت در دو سال اخیر نیز اشاره و اعلام کرد: بحث توسعه سرمایه‌گذاری، تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام، رشد تولید در حوزه گاز، نفت، پالایش و پتروشیمی از مهم‌ترین اقدام‌هایی بود که در این دو سال انجام دادیم که این موارد به فعال شدن زنجیره وسیعی از صنایع و پیمانکاران منجر شد و بدون شک تولید و صادرات نیز به تبع آن افزایش خواهد یافت.  اوجی به موضوع تکمیل طرح‌های کلان نیمه‌تمام در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱، ۳۱ طرح نیمه‌تمام به ارزش ۱۲ میلیارد دلار را به اتمام رساندیم و ۶۷ طرح نیمه‌تمام نیز به ارزش ۱۵.۱ میلیارد دلار امسال به بهره‌برداری خواهد رسید، همچنین آغاز عملیات اجرایی ۱۵ طرح به ارزش ۱۴ میلیارد دلار را نیز در نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی خواهیم داشت.
 وی ادامه داد: در صورت اجرایی شدن طرح‌های مدنظر ما در سال ۱۴۰۲، به تولید نفت ما روزانه ۱۲۸ هزار بشکه افزوده خواهد شد. در بحث گاز نیز نزدیک به ۳۹ میلیون مترمکعب در روز افزایش تولید خواهیم داشت و با افزایش روزانه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی مواجه خواهیم شد، همچنین به ظرفیت پالایشگاهی کشور افزوده خواهد شد که به این موارد باید افزایش خطوط گازرسانی و افزایش ظرفیت محصولات پتروشیمی را نیز افزود.
 اوجی تصریح کرد: بهره‌برداری از 8 طرح نگهداشت تولید، بهره‌برداری از فاز نخست میدان‌های سپهر و جفیر با ظرفیت ۳۶ هزار بشکه در روز و بهره‌برداری از میدان قلعه نار و بحث پیشرفت فیزیکی ۸۳ درصدی میدان نفتی آزادگان از دیگر مواردی است که امسال دنبال می‌شود.
جستجو
آرشیو تاریخی