صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره شصت و یک - ۰۱ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره شصت و یک - ۰۱ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۸

شاخص‌های مرداد قرمز شدند

در سه ماه گذشته مالکیت سهامی به ارزش 21 هزار میلیارد تومان به حقوقی‌ها واگذار شده است

سعید رشیدی‌نوبندگانی
روزنامه نگار

معاملات روز سه‌شنبه نیز با کاهش شاخص‌های بورس و فرابورس به پایان رسید تا بازارسهام پنجمین ماه از سال 1402 را با بازدهی منفی به پایان رساند.
براین اساس، دیروز شاخص کل بورس حدود 18 هزار واحد از ارتفاع خود را از دست داد تا معاملات مردادماه را در عدد یک میلیون و 938 هزار واحد تمام کند؛ عددی که در مقایسه با ابتدای ماه جاری حدود 38 هزار و 700 واحد کمتر است و نشان می‌دهد، سهامداران به طور میانگین در معاملات این ماه حدود 1.9 درصد زیان کرده‌اند؛ زیانی که با معیار هم وزن تا حدود 5.5 درصد نیز افزایش می‌یابد. برپایه آمار منتشر شده، شاخص کل بورس با معیار هم وزن، بیش از 38 هزار و 777 واحد از ارتفاع خود را از دست داده و به محدوده 633 هزارواحد رسیده است.
این اختلاف بین دو شاخص بازگوکننده آن است که سهام کوچک بازار با افت بیشتری روبه‌رو بوده و سهام شاخص ساز نوسان کمتری داشته‌اند.
 
کاهش 2200 میلیارد تومانی میانگین ارزش معاملات
در مردادماه، با وجود افت قیمت‌ها، تنور معاملات گرم نشد و شرایط رکودی عمیق‌تر شد.
درجریان معاملات پنجمین ماه سال 1402، میانگین ارزش معاملات خرد به حدود 4 هزار و 500 میلیارد تومان رسید که در مقایسه با ماه گذشته حدود 2 هزار و 200 میلیارد تومان کمتر است.
ثبت این میانگین در حالی است که ارزش معاملات خرد در روزهای پایانی مردادماه به زیر 4 هزار میلیارد رسیده است.
با این حساب، میانگین ارزش معاملات خرد بازار در 5 ماهه ابتدایی سال به حدود 9 هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تا حدودی افزایش نشان می‌دهد.

حقیقی‌ها در حال خروج از معاملات سهام
بررسی آمار و داده‌های معاملات سهام در بازارهای بورس و فرابورس نشان می‌دهد، درمردادماه، سهامداران حقوقی بیشترین تقاضای بازار را به خود اختصاص داده‌اند و مالکیت سهامی به ارزش 7 هزار و 300 میلیارد تومان را از کدهای حقیقی گرفته‌اند.
به این ترتیب، حدهای حقیقی در مردادماه روزانه حدود 320 میلیارد تومان از معاملات خارج کرده‌اند که این پول به معامله در سایر بازارها یا تسویه اعتبارات اخذ شده از کارگزاری‌ها اختصاص یافته است.
میانگین خروج پول از معاملات سهام در مردادماه در حدود ماه‌های تیر و خرداد است و آنگونه که برآوردهای تقریبی نشان می‌دهد، طی این سه ماه، کدهای حقوقی حدود 21 هزار میلیارد تومان سهام از کدهای حقیقی خریداری کرده‌اند.

افت ۱۸ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز بازار
شاخص هم‌وزن با ۱۰ هزار و ۹۹۵ واحد کاهش به ۶۶۳ هزار و ۲۲۱ واحد و شاخص قیمت با ۶ هزار و ۲۵۵ واحد افت به ۳۷۷ هزار و ۳۳۱ واحد رسید.
دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از پنج میلیارد و ۱۶۰ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۴ هزار و ۸۱۶ میلیارد ریال معامله شد.
تأمین سرمایه امین (امین) با ۶۰ واحد، کارخانجات تولیدی شهید قندی (بکام) با ۵۸ واحد، بیمه اتکایی امین (اتکام) با ۴۷ واحد، خدمات انفورماتیک (رانفور) با ۴۰ واحد و بیمه دانا (دانا) با ۳۹ واحد تأثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.
در مقابل، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با یک هزار و ۳۵۲ واحد، ایران‌خودرو (خودرو) با ۹۳۵ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس (فارس) با ۸۲۷ واحد، شرکت سرمایه‌گذاری تأمین‌اجتماعی (شستا) با ۷۸۳ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۶۷۶ واحد و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۴۸۸ واحد تأثیر منفی بر شاخص بورس داشتند.
بر پایه این گزارش، ایران‌خودرو (خودرو)، گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو (خگستر)، گروه مالی شهر (شهر)، سامان‌گستر اصفهان (ثامان)، شرکت سرمایه‌گذاری تأمین‌اجتماعی (شستا)، کشت و صنعت پیاذر (غاذر) و زامیاد (خزامیا) در نمادهای پرتراکنش قرار داشتند.
گروه خودرو هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۱۲ هزار برگه سهم به ارزش سه هزار و ۷۸۱ میلیارد ریال دادوستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز در روز سه‌شنبه بیش از ۲۵۹ واحد کاهش داشت و به ۲۴ هزار و ۷۹۳ واحد رسید. در این بازار بیش از سه میلیارد و ۴۴۳ میلیون برگه سهم و اوراق مالی داد‌و‌ستد شد.
سرمایه‌گذاری صبا تأمین (صبا)، مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، بیمه دی (ودی)، نیان الکترونیک (نیان)، سرمایه‌گذاری مس سرچشمه (سرچشمه)، سیمان ساوه (ساوه) و مجتمع صنایع لاستیک یزد (پیزد) با تأثیر مثبت بر این شاخص همراه بودند.
همچنین ایران‌خودرو دیزل (خاور)، پلیمر آریاساسول (آریا)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، صنعتی مینو (غصینو)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پتروشیمی تندگویان (شگویا) و پتروشیمی مارون (مارون) با تأثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.

جستجو
آرشیو تاریخی