در حافظه موقت ذخیره شد...
جزئیات 24 اقدام صندوق بیمه اجتماعی روستاییان در دولت سیزدهم
در دولت سیزدهم نیز برنامهریزیها و راهبردهایی در بخشهایی همچون سرمایهگذاری، جذب بیشتر بیمهشدگان، پرداخت بموقع حقوق مستمریبگیران، افزایش میزان مستمری، ارائه خدمات در بخش بیمه تکمیلی، پرداخت تسهیلات و ارائه برنامه راهبردی صندوق بیمه اجتماعی اجرایی شد.
اعطای ۲۲ هزار فقره تسهیلات به مستمریبگیران صندوق بدون نیاز به ضامن و مراجعه به بانک، افزایش بودجه صندوق، گردش صحیح منابع مالی صندوق در حوزه مالی و بورس و خرید ۱۰ درصد از سهام پالایشگاه بزرگ امام خمینی(ره) شازند اراک از اقدامات ارزشمند این نهاد بیمهگر به شمار میرود.
خرید سهام شازند، ارائه بیمه تکمیلی درمان، حفظ و ارتقای منابع مالی صندوق، افزایش پوشش بیمه اجتماعی زنان، تدوین احکام پیشنهادی برنامه هفتم توسعه، توجه به نیروهای ارزشی و ایثارگر، جذب بیمهشدگان جدید، پرداخت ۲۲ هزار فقره تسهیلات، تحقق حداکثری تمدید بیمهپردازی، محاسبات بیمهای و اکچوئری در راستای پایداری منابع، ارتقای سرمایه اطلاعاتی و شفافیت در دسترسی به اطلاعات، تأسیس پایگاه بسیج صندوق بیمه اجتماعی و برنامه راهبردی پنج ساله صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، از مهمترین اقدامات در دولت سیزدهم محسوب میشود. وصول مطالبات و رشد بودجه، تشکیل قرارگاه کرامت، آییننامه اجرایی ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ارتقای سرمایه انسانی و گردش نخبگان، افزایش سطح درآمدی، افزایش ۴۳ درصدی مستمری، ساماندهی مؤسسات کارگزاری، ارتقای جایگاه مدیریتهای استانی، برگزاری اجلاس و همایشها، سفرهای استانی، جهاد تبیین و تشکیل تعاونی مسکن کارکنان، از دیگر اقدامات این صندوق در دولت سیزدهم است.
خرید ۱۰ درصد سهام پالایشگاه شازند
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر برای اولینبار در کشور و زمان استقرار دولت سیزدهم، سرمایهگذاری بزرگی در پالایشگاه شازند استان مرکزی انجام داده است. براساس اقدامات صورت گرفته، ۱۰ درصد سهام پالایشگاه شازند به ارزش ۲۸ هزار میلیارد تومان از سوی این صندوق بیمه اجتماعی برای حفظ پایداری و سرمایهگذاری بهتر در صندوق خریداری شد.
ارائه بیمه تکمیلی درمان افراد تحت پوشش
آغاز اجرای آزمایشی بیمه تکمیلی بازنشستگان این صندوق از سال ۱۴۰۱ رقم خورد زیرا صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان با جامعه آماری ۱۶۰ هزار بازنشسته برنامهریزی خود را برای ارائه خدمات با استفاده از بیمه تکمیلی برای این گروه از افراد تحت پوشش هدفگذاری کرده است. رویکرد این صندوق بر اساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و سیاستهای دولت مردمی شکل گرفته است که به همین منظور مانند دیگر صندوقهای بیمهای، مستمری بازنشستگی، ازکار افتادگی و فوت به جامعه تحت پوشش تعلق میگیرد.
به همین منظور بیمه تکمیلی درمان ۴۰ هزار نفر از مستمریبگیران استانهای آذربایجانشرقی، اصفهان و همدان اجرایی شد. ارائه خدمات و سطح پوشش مناسب با پایینترین هزینه پرداختی توسط مستمریبگیران صندوق از ویژگیهای طرح بیمه تکمیلی به حساب میآید.
افزایش تعداد بیمهشدگان جدید صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان
در دولت سیزدهم برای جذب بیمهشدگان جدید اقداماتی اثربخش از سوی این صندوق انجام شد که جذب ۵۷۸ هزار نفر بیمه شده جدید در قالب ۴۱ درصد زنان و ۵۹ درصد مردان در این دولت اجرایی شد.
با توجه به تعداد یک میلیون و ۳۰۰ هزار بیمه شده در زمان مدیریت جدید صندوق، در بازه زمانی ۲ سال اخیر حدود ۵۸۰ هزار نفر بیمه شده جدید به این صندوق افزوده شده است.
پرداخت ۲۲ هزار فقره تسهیلات
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همچنین برای بهبود وضعیت افراد تحت پوشش بویژه بازنشستگان نسبت به پرداخت تسهیلات به افراد مورد حمایت اقدام کرد.
در این دولت برنامهریزیها برای ارائه تسهیلات به شکل ویژهتری دنبال شد و براساس برنامههای عملیاتی این صندوق، تاکنون ۲۲ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان تحت پوشش صندوق پرداخت شده است.
افزایش بودجه صندوق بیمه اجتماعی
سال ۱۴۰۱ در حالی بودجه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ۱۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شد که این رقم در سال جاری با افزایش ۱۶۵ درصدی به ۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
براساس اعلام صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، رشد ۷۸ درصدی منابع بودجهای صندوق طی ۲ سال فعالیت در قالب دولت سیزدهم محقق و اجرایی شد.
افزایش مستمری افراد مستمری بگیر
افزایش ۲۰ درصدی و پرداخت معوقات مستمریبگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از دیگر اقدمات اثربخش در این دولت بود که به همین منظور صندوق برای این مهم نیز برنامهریزی جدی داشت.