مدیریت منابع آب و الگوی کشت، گامی ضروری در راستای احیای دریاچه ارومیه است
مدیریت منابع آب و الگوی کشت، گامی ضروری در راستای احیای دریاچه ارومیه است
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به گزارشهای ارائه شده درخصوص مصرف ۴.۷ میلیارد مترمکعب آب برای محصولات کشاورزی گفت: مدیریت منابع آب حوضه دریاچه ارومیه و تعیین الگوی کشت، گامی ضروری برای احیای این دریاچه است. جلسه ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار و گزارشی از آخرین وضعیت دریاچه و برنامههای در دست اقدام برای احیای آن ارائه شد.
مخبر در این جلسه با اشاره به اقدامات سختافزاری برای احیای دریاچه ارومیه نظیر اجرای طرحهای آبرسانی، احداث تصفیهخانه و خطوط انتقال آب گفت: مهمتر از اقدامات سختافزاری، برنامههای نرمافزاری و غیرسازهای است که باید در قالب مدیریت منابع آب و کنترل برداشتهای غیرمجاز دنبال شود.
معاون اول رئیسجمهور افزود: یکی از آسیبهای جدی به دریاچه ارومیه ناشی از برداشتهای غیرمجاز و گسترش چاههای غیرمجاز است که باید برای مدیریت این موضوع تدابیر لازم اندیشیده شود.
مخبر با توجه به گزارشهای ارائه شده درخصوص مصرف صصصص۴.۷ میلیارد مترمکعب آب برای محصولات کشاورزی، مدیریت منابع آب حوضه دریاچه ارومیه و تعیین الگوی کشت را گامی ضروری برای احیای این دریاچه دانست و وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و استاندار آذربایجان غربی بهعنوان دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه را مکلف کرد در اسرع وقت و تا جلسه آتی ستاد، برنامهای دقیق برای مدیریت منابع آب تدوین کنند به نحوی که در این برنامه موضوع معیشت کشاورزان و کشت جایگزین را نیز مدنظر قرار دهند تا کشاورزان متحمل آسیب نشوند.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: باید با اقدامات سختافزاری و نرمافزاری و از طریق مدیریت منابع آب شرایطی را فراهم کنیم تا حقابه دریاچه ارومیه تا حد امکان تأمین و از آسیب به این دریاچه جلوگیری شود.
در این جلسه علیاکبر محرابیان وزیر نیرو نیز گزارشی از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و اقدامات صورت گرفته برای احیای این دریاچه ارائه کرد و گفت: طرحها و پروژههای در دست اقدام شامل طرحهای آبرسانی و خطوط انتقال تا دهه فجر به اتمام میرسد و تلاش خواهیم کرد برنامهای جامع برای مدیریت منابع آب تدوین و اجرایی کنیم. وی با اشاره به وجود ۷۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز در حوضه دریاچه ارومیه، افزود: متأسفانه در دهه اخیر رشد تعداد چاههای غیرمجاز در حوضه دریاچه ارومیه از سایر حوضهها بیشتر بوده و همین برداشتهای غیرمجاز یکی از عوامل آسیب به دریاچه است.
در این جلسه که وزرای کشور، جهادکشاورزی، معاون اجرایی رئیسجمهور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و سخنگوی دولت نیز حضور داشتند، استاندار آذربایجان غربی و دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه گزارشی از اقدامات دبیرخانه در راستای تکمیل پروژههای نیمهتمام ارائه کرد و افزود: پروژههای در دست اقدام با محوریت وزارت نصیرو در حال اجرا هستند به نحوی که هر دو ماه یکبار یک طرح افتتاح و بهرهبرداری میشود.
در ادامه این نشست مقرر شد، وزرای نیرو، جهادکشاورزی و استاندار آذربایجان غربی جلساتی را برگزار کنند و ضمن جمعبندی موضوع الگوی کشت و مدیریت منابع آب، نتایج حاصله را برای تصمیمگیری نهایی در جلسه آتی ستاد ارائه دهند.