خبر
پول بلوکهشده
در هیچ کشوری نداریم
وزیر امور خارجه با بیان اینکه پول بلوکهشده در هیچ کشوری نداریم، گفت: میتوانیم از داراییهایی که در اختیار داریم، استفاده کنیم. به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان روز دوشنبه در حاشیه حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری گفت: درخصوص صادرات گاز و برق ایران به عراق دائماً به داراییهای ایران در بانک تی بیای عراق افزوده میشود که به طور مستمر بانک مرکزی خریدهایی را که نیاز است اعلام میکند.
وی افزود: پیگیریهای جدی در دولت سیزدهم برای دریافت پولهای بلوکه شده انجام شده است، سال گذشته ۳۹۰ میلیون پوند مطالبات از انگلیس را که مربوط به قبل از پیروزی انقلاب بود، دریافت کردیم و این در مسیر قانونی و عزتمندانه برای مصارفی که خودمان ترجیح دادیم، استفاده شد و صحبتهایی همچون نفت در مقابل غذا صحت ندارد. وزیر امور خارجه در پاسخ به سؤال دیگر درباره مزایای پیوستن ایران به بریکس تصریح کرد: چند عامل باعث شد ایران از نخستین کشورهایی باشد که عضویت آن در بریکس پذیرفته میشود، عامل نخست این بود که آیا ایران در بین ۴۰ کشور متقاضی پیوستن به بریکس، شاخصهای لازم را دارد یا خیر، که با کارشناسیهای لازم از سوی ۵ عضو اصلی به این جمعبندی رسیدند که ایران توانمندیها و شاخصهای لازم را دارد.
امیرعبداللهیان بیان کرد: از دیگر بحثها این بوده که آیا ایران که تحت تحریمها قرار دارد، میتواند به عضویت درآید که با نگاه به تمامی این مسائل عضویت ایران پذیرفته شد.
وی ادامه داد: نقش دیپلماسی سران در پیوستن به بریکس خیلی حائز اهمیت بود. رئیسجمهور در تماس با تکتک رؤسای ۵ کشور اصلی رایزنی داشتند و دستگاه دیپلماسی از تمامی ظرفیتها استفاده کرد و نهایتاً دیپلماسی فعال و توجه آیتالله رئیسی سبب شد ایران عضو رسمی بریکس شود.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: ایران با عضویت در بریکس وارد ائتلافی جدید شده است که میتواند قدرت اقتصادی و همکاریهای اقتصادی و بینالمللی در نظام مبتنی بر چندجانبهگرایی را افزایش دهد.
پیوستن ایران به بریکس زمینهساز توسعه تبادل برق و صادرات خواهد شد
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: پیوستن ایران به بریکس اقدام ارزشمندی است و زمینه توسعه تبادل برق بین ایران و کشورهای اوراسیا را فراهم خواهد کرد.
«مصطفی رجبی مشهدی» افزود: پیوستن کشورمان به پیمان بریکس گام ارزشمندی است که موجب تقویت مناسبات اقتصادی بین کشورهای عضو میشود.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران ادامه داد: یکی از کشورهای عضو این پیمان کشور روسیه است که این امر موجب توسعه تبادل برق خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: برنامههایی از گذشته در زمینه تبادل برق تحت عنوان دو پیمان سهجانبه و چهارجانبه پیمان ایر و عجیر داشتیم که مربوط میشود به کشورهای ایران و روسیه و جمهوری آذربایجان، روسیه و گرجستان که باعث تقویت این مناسبات خواهد شد و به تبادل انرژی کمک خواهد کرد.
رجبی مشهدی گفت: با سایر کشورهای عضو بریکس هم که مرز خاکی با آنها نداریم و امکان تبادل انرژی با این کشورها فراهم نیست، میتوان در حوزه توسعه فناوریها و صادرات خدمات مهندسی همکاری کرد و خدمات خود را به این کشورها توسعه داد و از خدمات آنها نیز بهره گرفت.