صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • صنعت و تجارت
  • بین الملل
  • بازار
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره شصت و هشت - ۰۹ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره شصت و هشت - ۰۹ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۷

رشد 8.1 درصدی بازار سهام در هفته اول شهریورماه

بیش از 15 میلیارد برگ سهم داد و ستد شد

هفته اول از آخرین ماه فصل تابستان کام فعالان بازار سهام را شیرین کرد و در مجموع با 8.1 درصد رشد برای شاخص کل بورس به کار خود پایان داد.
حاصل برآیند معاملات انجام شده روز چهارشنبه در نمادهای بورسی 9 هزار و 771 واحد افزایش برای شاخص کل شد تا این شاخص در ارتفاع 2 میلیون و 104 هزار و 802 واحدی هفته را به پایان برساند. به این ترتیب مجموع رشد شاخص کل بورس از ابتدای شهریورماه به حدود 165 هزار واحد رسید.
در پایان معاملات این هفته، معاملات سهام بار دیگر به صدر بازدهی بازارهای مالی ایران بازگشت.
دیروز، افزایش 3 هزار و 551 واحدی شاخص کل هم‌وزن نیز ارتفاع این شاخص را به 710 هزار و 650 واحد رساند. شاخص کل فرابورس نیز از این قاعده مستثنا نشد و پس از 123 واحد رشد به قله 26 هزار و 396 واحدی رسید. ارزش معاملات دیروز 7 هزار و 270 میلیارد تومان گزارش شد که در داد و ستد 12 میلیارد برگ سهم به دست آمد. با این شرایط هر 6 روز معاملاتی شهریورماه با قد کشیدن شاخص کل و سبزپوشی نماگر بازار همراه شد تا فعالان بازار با امیدواری سراغ روزهای معاملاتی آتی بروند. افزایش امیدواری در میان فعالان بازار سرمایه را از دیدگاه افزایش قدرت حقیقی و رشد میانگین ارزش معاملات حقیقی و همچنین تعداد و حجم این دسته از معاملات نیز می‌توان مشاهده کرد.
این موضوعات در کنار اتخاذ سیاست‌های مناسب و اعلام بموقع آن مانند حمایت‌های خوب صندوق توسعه بازار و همچنین اعلام عرضه سهام با تضمین حداقل سود 20 درصدی برای معاملات سهام تا پایان سال، نظر کارشناسان را نیز نسبت به آینده سهام مثبت کرده است.
البته به نظر می‌رسد، در حال حاضر بازار بیشترین اثر مثبت را از نظر جدید دولت در تعیین نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها دریافت می‌کند. با توجه به تعدیل زیاد سهام پتروشیمی و پالایشی طی دو ماه گذشته، این نمادها در حال حاضر بیشترین اثر مثبت را بر روند شاخص‌ها دارند. در کنار این موارد، افزایش قیمت جهانی فلزات اساسی، اوره و آمونیاک و همچنین متانول مایع در استقبال سهامداران از سهام بازار مؤثر بوده است.
 
نماگر‌های بازار
در آخرین روز معاملاتی هفته، 275 نماد بورسی و 202 نماد فرابورسی با افزایش قیمت و 135 نماد بورسی و 113 نماد فرابورسی با کاهش قیمت به معاملات خود پایان دادند.
در روزی که بیشتر نمادهای حاضر در میانه جدول قیمتی در نوسان بودند، تعداد صف خرید در بورس 21 عدد و در فرابورس 58 عدد گزارش شد. همچنین تعداد محدودی نماد هم به صف فروش نشستند که در بورس فقط یک نماد تا پایان در صف فروش باقی ماند و در فرابورس آمار نمادهای صف فروش‌ شده 48 عدد بود.
این در حالی بود که بیشتر نمادهای حاضر در معاملات روز چهارشنبه در بازه منفی 1 تا مثبت 3 درصد نوسان قیمت داشتند و میانگین درصد قیمت آخرین به مثبت 0.66 درصد رسید.
ورود 93 میلیارد تومانی پول حقیقی به معاملات خرد و خروج 63 میلیارد تومانی از معاملات سهام صندوق‌های با درآمد ثابت از دیگر اتفاقات در معاملات دیروز بود.
ارزش تقاضاهای ثبت‌شده روی تابلو کماکان از ارزش عرضه‌ها بیشتر گزارش می‌شود. البته در معاملات دیروز، ارزش خرید حقوقی از ارزش فروش پیشی گرفت تا شاهد حمایت خوب حقوقی‌ها از روند صعودی به وجود آمده در بازار سهام باشیم.

ترین‌های معاملات
نمادهای بورسی «اخابر»، «وتجارت» و «فارس» و نمادهای فرابورسی «وسپهر»، «آریا» و «هرمز» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل برجای گذاشتند.
همچنین نماد «اخابر» بالاتر از دو نماد بانکی «وسینا» و «وتجارت» بیشترین رشد قیمت را در معاملات دیروز به خود اختصاص داد.
نماد «زملارد» در فرابورس همین عنوان را به دست آورد.
نماد معاملاتی «وتجارت» در کنار «شستا» بیشترین حجم و ارزش معاملات دیروز را به خود اختصاص دادند. در روز خوب برای سهامداران نماد «وتجارت» معاملات این نماد عنوان بیشترین ارزش خرید حقیقی و بیشترین ورود پول حقیقی را از آن خود کرد و افزایش 7 درصدی قیمت را به دنبال داشت. در میان گروه‌ها «محصولات چوبی» بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کرد و خروج پول حقیقی از گروه «صندوق‌ها» کماکان ادامه پیدا کرد. گروه «رادیویی» نیز بیشترین رشد قیمت را در برآیند معاملات نمادهای زیرمجموعه خود به دست آورد. در معاملات بورس تهران، بیش از ۱۲ میلیارد و ۵۷۲ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۷۳ هزار و ۵۸ میلیارد ریال معامله شد.
مخابرات ایران (اخابر) با یکهزار و هفت واحد، بانک تجارت (وتجارت) با ۸۶۶ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۶۹۶ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۵۸۲ واحد، نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) با ۵۷۷ وحد، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۴۱۹ واحد و بانک صادرات ایران (وبصادر) با ۳۸۹ واحد، تأثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.
در مقابل، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۱۴۹ واحد، گروه توسعه صنعتی ایران (وتوصا) با ۱۴۱ واحد، شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) با ۱۳۹ واحد و لابراتوار داروسازی دکتر عبیدی (دعبید) با ۱۳۵ واحد، تأثیر منفی بر شاخص بورس داشتند. درفرابورس ایران نیز بیش از 4 میلیارد و ۶۸۴ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد.
سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، پلیمر آریاساسول (آریا)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، تجلی توسعه معادن و فلزات (تجلی)، بیمه کوثر (کوثر)، گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی (سمگا) و صنایع گلدیران (گلدیرا) با تأثیر مثبت بر این شاخص همراه بودند.

جستجو
آرشیو تاریخی