رشد 53 درصدی درآمد لبنیاتیهای بورسی
تولیدکنندگان محصولات لبنی در بازارسرمایه ایران یکی از زیرمجموعههای گروه معاملاتی محصولات غذایی و آشامیدنی بجز قندو شکر هستند که با 11 نماد، بیشترین تعداد نماد معاملاتی در این گروه را به خود اختصاص میدهند.
هرچند که این شرکتها از جمله بزرگترین شرکتهای لبنی فعال در ایران هستند اما با توجه به خصوصی بودن شرکتهای بزرگ تولیدکننده محصولات لبنی ایران، نمیتوان عملکرد شرکتهای مذکور را به عنوان نمونه بزرگ صنعت لبنیات ایران در نظر گرفت.
نگاهی به عملکرد 11 شرکت فعال در بازار سرمایه نشان میدهد، این شرکتها تا پایان تیرماه سالجاری حدود 7 هزار و 800 میلیارد تومان در آمد کسب کردهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، بیش از 53 درصد افزایش داشته است.
به گزارش ایران اقتصادی و به نقل از چابک آنلاین، شرکتهای لبنیاتی ازجمله شرکتهایی هستند که در مواجهه با تورم نهاده و حقوق و دستمزد، بیشترین انعطاف را از خود نشان میدهند. این گروه از صنایع تولیدی ایران، طی سالهای گذشته توانستند از طریق اخذ مجوز افزایش قیمت و همچنین افزایش تنوع محصولات، حاشیه سود خود را حفظ کنند و روند سودسازی خود را ادامه دهند.
این موضوع بخصوص در سال 1401 و فصل بهار سال 1402، قابل مشاهده است؛ بطوری که در سال گذشته، علارغم افزایش قیمت شیرخام، شرکتها توانستند میزان سودسازی خود را بیش از 240 درصد افزایش دهند.
این رشد سودسازی در سال 1401، با وجود کاهش حدود 20 درصدی حجم فروش آنها به دست آمد.
درسالجاری نیز، به نظر میرسد شرکتهای لبنیاتی بورسی توانستهاند با وجود افزایش قیمت شیرخام، روند رشد درآمد و سودسازی خود را افزایش دهند.
براساس گزارشهای تولید و فروش منتشر شده برای عملکرد 11 شرکت تولیدکننده محصولات لبنیاتی فعال در بازار سرمایه، این شرکتها تا پایان تیرماه سال حدود 225 هزار تن از محصولات خود را در بازارهای داخلی و صادراتی به فروش رساندهاند که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 22 درصد افزایش داشته است.
رشد حجم محصولات فروش رفته و درآمد لبنیاتیهای بورسی درحالی اتفاق افتاد که مدیران صنعت با اشاره به افزایش هزینه حمل و نقل، افزایش هزینه بستهبندی و افزایش هزینه انرژی، از کاهش حاشیه سود تولیدات خود خبر میدهند.
روندی که در صورتهای مالی آنها نمود نداشته و شرکتها توانستهاند از طریق افزایش قیمت بموقع محصولات و بکارگیری روشهای نوین بازاریابی و فروش، ریسکهای موجود را پوشش دهند.
هزینه برق مصرفی لبنیاتیها
40 درصد افزایش یافت
درجدول زیر تغییرات هزینه انرژی شرکتهای لبنیاتی فعال در بازار سرمایه با یکدیگر مقایسه شده است.
براساس این ارقام، شرکتها در دوره منتهی به 31 تیر 1402، روی هم رفته کمتر از 17 میلیارد تومان بابت برق و گاز مصرفی خود هزینه کردهاند.
ارقامی که هرچند در مقایسه با حجم تولیدات آنها ناچیز است، اما رشد حدود 40 درصدی در هزینه برق و حدود 47 درصدی در هزینه گاز آنها را نشان میدهد.