در حافظه موقت ذخیره شد...
تکثیر بیرویه بانکهای خصوصی
از نگاه ما، همین که بانک زیانده نبوده و سودآور باشد، کفایت میکند. حــــــال اگر دولــــتها در نتیجـــــه تأسیس و تکثیر بیرویه بانکهای خصوصی با هدف یک بنگاه صرف اقتصادی و صرفاً به دلیل افزایش سود مالکین بانک، به جای اینکه سود بانک نتیجه واقعی مشارکت تسهیلات باشد، سود سپردهگذاران را دستوری به عرش ببریم، قطعاً اقتصاد از رکود خارج نمیشود و نقش اقتصادی بانکها را نادیده میگیرد.
چرا که شما در این روش اصالت را به سود از قبــــل تعیین شده سپردهها دادهاید و این کاملاً برخلاف آموزهها و صراحت تئوری و قانون بانکداری بدون رباست. این روش، زدن شیپور از سر گشاد آن است و شکست خواهد خورد و ربطی هم به بانکداری بدون ربا ندارد.
زیرا جان کلام اقتصاد اسلامی این است که رابطه ربوی پول - پول را به پول - کالا- پول تبدیل میکند، یعنی به بخش واقعی اقتصاد توجه دارد. همانگونه که امام خمینی (ره) در جمع مسئولان اقتصادی و کشاورزی میگـــــــوید: «چنانچه بانکداری به آن معنایی که در جاهای دیگر هست رواج پیدا بکند، مردم از صنعت و کار و سایر چیزها باز میمانند، مینشینند توی خانهشان و پولشان برایشان کار میکند و حال آنکه پول نباید کار بکند.» یعنی بانکها واسطه وجوه هستند و شراکت باید به جای ربا باشد.