نرخ کرایه ابرنفتکشها 20 هزار دلار در روز افزایش یافت
با افزایش چشمگیر تعداد محمولههای نفت از خاورمیانه که بزرگترین منطقه صادرکننده است، درآمد نفتکشهای بزرگ، دومین رشد بزرگ روزانه در سه سال گذشته را ثبت کرد.
افزایش نرخ کرایه نفتکشها و محمولههای نفت، غیرمنتظره بوده است زیرا چند کشور تولیدکننده بزرگ از جمله عربستانسعودی، امارات متحده عربی و کویت متعهد شدهاند تولید خود را کاهش دهند. اما این شامل بشکههایی که در ذخایر خود داشتهاند، نمیشود.
طبق آمار بورس بالتیک، نرخ کرایه ابرنفتکشها که دو میلیون بشکه نفت را از خاورمیانه به چین حمل میکنند، دوشنبه هفته جاری، تقریباً ۲۰ هزار دلار در روز افزایش یافت. برای دومین بار از سال ۲۰۲۰ است که نرخها چنین افزایش بزرگی را تجربه میکنند. این وضعیت علاوه بر اینکه معاملهگران را غافلگیر کرده، عوامل مثبت دیگر بازار نفت را هم تحت تأثیر قرار داده است. بارش بارانهای موسمی در هند، باعث اختلال در بزرگترین بندر نفتی این کشور شده است و احتمالاً نفتکشها آن طور که انتظار میرفت، به خلیجفارس بر نخواهند گشت. در همین حال، تقاضای قوی برای صادرات از امریکا و برزیل در ماههای اخیر، باعث محدود شدن تعداد ابرنفتکشهای موجود در خاورمیانه شده است.
به گفته تحلیلگران شرکت کلارکسون سکیوریتیز (Clarksons Securities AS)، اظهارات کارگزاران، افزایش موج بارگیری محمولههای نفت در خاورمیانه در اواخر ژوئن و محدودیت کشتیهای موجود را نشان میدهد. با توجه به کاهش حجم محمولههای نفت که از ژوئیه به بعد پیشبینی میشود، باید دید که روند صعودی نرخ کرایه ابرنفتکشها چقدر طولانی خواهد بود، اما این افزایش نرخ نشان میدهد که بازار ابرنفتکشها تا چه حد دچار کمبود است.
عربستانسعودی متعهد شده است از ژوئیه، تولید خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز کاهش دهد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، هالور اِلفسن، کارگزار نفتکش در شرکت فرنیلی در لندن، در این باره گفت: تعداد محمولههای ثبت شده در ماه جاری از خاورمیانه، به بیش از ۱۵۰ محموله افزایش پیدا کرده که بالاترین تعداد در سال میلادی جاری است. محمولههای مورد نظر، محمولههای تکی کرایه شده هستند و هزینه حمل را که تحت قراردادهای حمل و نقل بلندمدت سازماندهی میشوند پوشش نمیدهند.