اخبار
قطع ۳ ماهه آب تهران؛ بحرانی که مدیریت شد
زمین لغزش جاده چالوس و انسداد جریان رودخانه کرج میتوانست، آب ۳ میلیون نفر در تهران را به مدت ۳ ماه قطع و پایتخت را درگیر یک بحران تمام عیار کند اما با اقدامات ۲۴ ساعته این مشکل در کمتر از ۴ روز حل شد.
بارش سیلآسای ۴۷ میلیمتری در کمتر از ۲ ساعت، تودهای عظیم از سنگلاخ و صخره را از جاده چالوس به بستر رودخانه کرج ریخت و سد امیرکبیر را از مدار تأمین آب تهران خارج کرد.
به معنای دیگر بیشتر از ۳ میلیون پایتختنشین تحت پوشش این سد باید بدون آب میشدند.
بلافاصله پس از این اتفاق، دو راهبرد مدیریت مخازن در سطح شهر و تلاش برای رفع انسداد رودخانه در دستور کار قرار گرفت که راهکار اول باعث شد، آثار مشکل در سطح شهر به یک پنجم برسد اما راهکار دوم یعنی رفع انسداد با یک چالش جدی مواجه بود.
باتلاقی شدن مسیر رسیدن ماشینآلات سنگین به توده سنگلاخ سبب شد تا کار رفع انسداد با مشکل مواجه شود اما راهکارهای ابتکاری، این مشکل را حل کرد.
سرانجام پس از ۴ روز تلاش بیوقفه آب سد امیرکبیر به خانه مردم رسید و پایتخت یک چالش تمام عیار را پشت سر گذاشت.
رشد نجومی قبض مشترکان به دلیل استفاده از کولرهای گازی
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران گفت: کولرهای گازی غیراستاندارد از مبادی غیررسمی تهیه میشوند و هیچ نظارتی بر راندمان آنها وجود ندارد که علاوه بر افزایش نجومی بهای برق مصرفی مشترکان، فشار مضاعفی را به صنعت برق وارد میکند. حبیب قراگوزلو با اشاره به استفاده غیراصولی از کولرهای گازی بهخصوص انواع غیراستاندارد این کولرها را یکی از دلایل عمده افزایش مصرف برق در بخش خانگی برشمرد و گفت: در زمینه خرید کولر باید به برچسب انرژی کالا دقت ویژه شود و علاوه بر داشتن گرید A ، از سوی شرکت معتبری نیز ضمانت شده باشد.
وی ادامه داد: وسایل برقی با گرید پایین علاوه بر تحمیل هزینههای بالای برق به مشترکان، فشار مضاعف بر شبکه و ایجاد خسارت، آلودگیهای زیست محیطی نیز به دنبال دارند. قراگوزلو با اشاره به اینکه درصد بسیاری از مشترکان پایتختنشین از کولرهای آبی استفاده میکنند، اضافه کرد: عدم رعایت آییننامههای سازمان نظام مهندسی برای جلوگیری از ورود گرما و خروج انرژی در زمان ساخت واحد مسکونی، باعث اتلاف انرژی فراوان در بخش خانگی میشود.