صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره هفتاد - ۱۲ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره هفتاد - ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۷

با سرمایه‏گذاری 200 میلیون دلاری عراق انجام می شود

راه‏آهن تهران_کربلا راه 20 ساله را دو ساله می‏رود!

به گفته مدیرعامل راه‏آهن، مجموع کل هزینه پروژه راه‏آهن تهران_کربلا حدود 200 میلیون دلار است و مسئولان ایرانی و عراقی وعده‏ای دو ساله برای تکمیل آن داده‏اند.
به گزارش ایسنا، راه‏اندازی خط ریلی شلمچه_بصره از 20 سال گذشته مطرح بوده و در این سال‏ها همواره فرایند پرفراز و نشیبی داشته، اما به دلایل متعدد از جمله حضور داعش در عراق تا نبود اعتبار و عدم توافق با عراق برای واگذاری اراضی مورد نیاز، هیچ‏گاه مرحله اجرایی آن راه به جایی نبرده است. با رفع این مشکلات، آغاز مطالعات نهایی و عملیات اجرایی پروژه ریلی شلمچه_بصره در سال 1400، به نتیجه تصمیمات مقامات عراقی موکول شده بود؛ به‏خصوص اینکه مسیر مورد نظر برای ساخت راه‏آهن میان دو کشور، به مین‏روبی نیاز داشت؛ همان زمان رستم قاسمی_وزیر فقید راه و شهرسازی_دیدارهایی با مسئولان عراقی داشت تا زمینه توافق با عراق در خصوص اتصال ریلی ایران با این کشور را فراهم کند. همچنین وزیر راه و شهرسازی از آغاز عملیات اجرای مسیر ریلی راه‏آهن شلمچه_بصره و پل متحرک توسط دو کشور خبر داد و در عین حال اعلام شد که عراق وعده داده بابت احداث این پروژه 215 میلیارد دینار عراقی هزینه کند و به انجام این پروژه در سال 2023 هم تأکید کرده است.
بدین‏ترتیب دیروز (شنبه) عملیات اجرایی راه‏آهن شلمچه_بصره با حضور معاون اول رئیس‏جمهور ایران و نخست‏وزیر عراق آغاز شد.

راه‏آهن در مسیر تکمیل حلقه مفقوده خط ریلی تهران_کربلا
در این راستا  مدیرعامل راه‏آهن گفت: در دولت سیزدهم و از ابتدای حضورم در راه‏آهن جمهوری اسلامی ایران، تحقق دیپلماسی حمل و نقل ریلی هم در مسیر شمال به جنوب و هم کریدور شرق به غرب در دستور کار قرار گرفت. همچنین به‏منظور تکمیل حلقه مفقوده در مسیر تهران_کربلا که همان مسیر شلمچه_بصره است، جلسات متعددی را با طرف عراقی داشته‏ایم.
سیدمیعاد صالحی افزود: یکی از موانع مختلف اجرای این پروژه این بود که محل اجرای این پروژه، محل عملیات کربلای پنج در دفاع مقدس بوده و می‏نهای فراوانی در این منطقه همچنان وجود دارد. در طول ماه‏های اخیر، نزدیک به 1630 عدد مین، کشف کرده‏ایم که توانسته‏ایم حدود 1.4 کیلومتر، خط ریلی احداث کنیم و پروژه وارد خاک عراق شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در ابتدا حداکثر 16 کیلومتر می‏نهای به‏جا مانده از ایام دفاع مقدس بود که عملیات مین‏روبی را ایران بر عهده گرفته است. همچنین عملیات زیرسازی و روسازی، به طول حدود 32 کیلومتر توسط طرف عراقی انجام می‏گیرد و نهایتاً پلی روی اروندرود و در میان بصره ایجاد خواهد شد. با توجه به تخصص مهندسین کشورمان، احداث این پل را ایران بر عهده گرفته است. صالحی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با طرف عراقی و توافق روی جزئیات عملیات و اخذ نقشه دقیق مسیر، گفت: تیم مین‏روبی و همه تجهیزات ما در نقطه صفر مرزی کاملاً آماده است. همچنین به جهت پیشبرد پروژه با توجه اینکه تمام مسیر در خاک عراق است، نیاز به مشارکت خوب طرف عراقی داریم.

200 میلیون دلار برای تکمیل این پروژه در هیأت دولت عراق مصوب شده است
وی در ادامه گفت: سکوی مسافری جدیدی در خاک عراق ساخته شده است و حجم قابل توجهی ریل نیز وارد این کشور کرده‏ایم و این اقدامات با توسعه ایستگاه مسافری به شلمچه و اضافه کردن خطوط ادامه‏دار خواهد بود. مجموع کل پروژه طبق آنچه که در هیأت دولت عراق مصوب شده، حدود 200 میلیون دلار است.
مدیرعامل راه‏آهن در یک برنامه تلویزیونی در خصوص برنامه زمانی تکمیل پروژه نیز اظهار کرد: طبق تفاهم امضاشده، برای کل پروژه بدون در نظر گرفتن مدت زمان ساخت پل، 18 ماه در نظر گرفته شده است. در خصوص مدت زمان احداث پل بازشو نیز به‏طور موازی، پیش‏بینی ما بین 18 ماه تا حداکثر 2 سال است.
صالحی درباره تحویل زمین پروژه از طرف عراقی نیز گفت: ظرف روزهای آتی بنا است که این زمین تحویل ما داده شود و از زمان تحویل، حداکثر 6 ماه زمان برای مین‏روبی در نظر گرفته‏ایم و به موازات آن طرف عراقی، عملیات زیرسازی و روسازی پروژه را انجام خواهد داد.
وی در رابطه با میزان ظرفیت مسافری، ترانزیتی و باری مسیر شلمچه_بصره افزود: هر خط ریلی بین 8 تا 10 میلیون تن امکان جابه‏جایی بار دارد و در حوزه مسافری نیز ظرفیتی حدود 12 میلیون نفر پیش‏بینی می‏شود.

راه‏آهن شلمچه_بصره تا دو سال آینده به سرانجام می‏رسد
همچنین دیروز (شنبه) مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در حاشیه بازدید از پایانه مرزی شلمچه، با اشاره به آغاز عملیات اجرایی خط ریلی شلمچه_بصره اظهار کرد: سعی می‏کنیم ظرف مدت 1.5 تا 2 سال این پروژه را به سرانجام برسانیم.
نخست‏وزیر عراق نیز با بیان اینکه اجرای خط راه‏آهن شلمچه_بصره راه را برای اجرای پروژه‏های بعدی هموار می‏کند، اظهار کرد: ما تلاش می‏کنیم از طریق این پروژه، پروژه اتصال به نجف اشرف و بعد اتصال به کربلای معلی را اجرا کنیم.

جستجو
آرشیو تاریخی