صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • اصناف و تشکلها
  • بازار
  • بین الملل
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره هفتاد و یک - ۱۳ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره هفتاد و یک - ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۱۵

یک هزار و ۲۰۰ دانشجو در کشور، بورسیه صنعتی می‌شوند

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: در سال تحصیلی جدید، یک هزار و ۲۰۰ دانشجو در کشور، بورسیه صنعتی خواهند شد و زیر نظر بنیاد نخبگان و دانشگاه از دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای بهره‌مند می‌شوند.
مجتبی نوروزی افزود: در چند ماه گذشته، طرح‌هایی با بنیاد ملی نخبگان در قالب بورسیه صنعتی منعقد شده است که دانشجویان ورودی به دانشگاه، بورسیه صنعتی می‌شوند و زیر نظر بنیاد نخبگان و دانشگاه از دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای بهره‌مند می‌شوند که در سال تحصیلی جدید، یک هزار و ۲۰۰ دانشجو در کشور، بورسیه صنعتی خواهند شد.
نوروزی همچنین اعلام کرد: برنامه و هدفگذاری سال‌ جاری آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ۲ میلیون نفر است که برای ۱۹ گروه هدف از جمله دانش‌آموزان، دانشجویان و سایر اقشار در دست اجراست.
نوروزی با اشاره به اینکه آموزش مهارت نیروی‌ کار از سیاست‌های اصلی این سازمان است و در دولت کنونی نیز مورد توجه ویژه قرار گرفته است، گفت: هدفگذاری آموزش‌های فنی و حرفه‌ای چهار میلیون نفر تا پایان دولت سیزدهم است.
وی افزود: یکی از سیاست‌های قطعی دولت سیزدهم، توسعه دانش مهارت برای کارجویان و شاغلان است تا با ارائه آموزش به شاغلان، مهارت آنها، امنیت شغلی و ثبات شغلی پیدا ‌کنند.
وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم، تعداد مهارت‌آموزان افزایش چشمگیری داشت، اعلام کرد: برنامه و هدفگذاری سال‌ جاری آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ۲ میلیون نفر است که برای ۱۹ گروه هدف از جمله دانش‌آموزان، دانشجویان و سایر اقشار در دست اجراست.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای بیان کرد: امسال برای نخستین بار طرح مدرسه تابستانه مهارت برای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال اجرایی شده است.
نوروزی افزود: هم‌اینک ۳۵۰ مرکز تی. ان. سی در دانشگاه‌های سراسر کشور برای آموزش دانشجویان در حوزه مهارت‌آموزی به دانشجویان فعال است.
او از اجرای طرح‌های مختلف از جمله کهاد، نخلستان، مدرسه تابستانه مهارت و سایر طرح‌ها برای گروه‌های مختلف خبر داد و گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای با نیروهای مسلح در قالب قرارگاه مهارت، تفاهمنامه آموزشی منعقد کرده است که سربازان در معرض آموزش مهارتی قرار داده شوند.
بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو وجود دارد که مخاطبین این سازمان و نیمی از آنها در رشته‌های خدماتی مشغول تحصیل هستند و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و وزارت علوم موضوع مهارت‌آموزی آنان و فارغ التحصیلان دانشگاهی را به جدیت دنبال می‌کند.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای افزود: در حال حاضر، کمبود نیروی ماهر و فنی، مهم‌ترین مشکل در بخش صنعت کشور است و تربیت نیروی ماهر و فنی در دستور کار این سازمان قرار دارد تا با همکاری سایر دستگاه‌ها، ارگان‌ها، دانشگاه و آموزش و پرورش در این راستا گام‌های اثرگذاری برداشته شود.
معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در پایان گفت: اصلی‌ترین و مهم‌ترین راهکار برای نجات کشور در حوزه بیکاری، ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در بخش‌های مختلف به خصوص صنعت، کشاورزی و خدمات است.
گفتنی است، نقش نیروی انسانی ماهر در بهره‌وری و رشد تولید غیرقابل انکار است. تعاریف متفاوتی برای عوامل مؤثر در بهره‌وری وجود دارد اما اگر چهار عامل اصلی بهره‌وری را نیروی انسانی، ماشین‌آلات و تکنولوژی، سرمایه و مدیریت بدانیم، بدون تردید، «نیروی انسانی ماهر و متخصص» در بالاترین جایگاه اهمیت قرار می‌گیرد.
در جهان امروز که تولید خلاقانه و رقابتی جای سری‌سازی و تولید کارخانه‌ای انبوه دهه‌های گذشته را گرفته، نقش نیروی انسانی یا کارگر دچار تحول ساختاری شده است، دیگر از نمودارهای خطی بهره‌وری خبری نیست و «کارگر ماهر» را نمی‌توان یک مهره قابل تعویض و کم اهمیت در کالبد کارخانه دانست و دقیقاً به همین دلیل است که اصغر آهنی‌ها (نماینده کارفرمایان در شورای‌ عالی کار و عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور) تأکید می‌کند «امروز در واحدهای تولیدی و خدماتی، محوری‌ترین سرمایه نیروی انسانی است».
جستجو
آرشیو تاریخی