در حافظه موقت ذخیره شد...
تغییرات کمیسیون تلفیق، انسجام برنامه هفتم را از بین برد
شقاقی شهری ادامه داد: مهمترین ایرادی این است که مدل کلان سنجی اهداف کمی اقتصادی برنامه با تغییرات کمیسیون تلفیق مجلس مشخص نیست و این کمیسیون، برنامه هفتم را پر ابهام کرده است.
وی بیان کرد: شاکله و انسجامی که در لایحه برنامه هفتم وجود داشت، با تغییرات کمیسیون تلفیق از بین رفته و دولت هم نسبت به این مسأله گلایهمند است. با این تغییرات برنامه ضعیفی برای ۵ سال آینده بیرون میآید که دلسردی را ایجاد میکند.
این اقتصاددان تصریح کرد: آنچه در کمیسیون تلفیق بر سر لایحه دولت آمده، خیلی عجیب است و چیزی که قرار است در صحن علنی مجلس بررسی شود، انسجام و نظم ندارد و نمیتوان اسم آن را برنامه گذاشت؛ زیرا برنامه باید دارای یک نظم تئوریک، مبانی نظری و یک انسجام بین مواد آن باشد تا اهداف محقق شود.
شقاقی شهری تأکید کرد: دستکاریهایی که در کمیسیون تلفیق صورت گرفته کاملاً مدل کلان سنجی برنامه را از بین برده و دولت و مجلس باید برای اهداف کمی برنامه یک مدل کلان سنجی تعریف کنند که از دل آن اهداف کمی زیربخشها مشخص میشود. این استاد دانشگاه در ادامه تأکید کرد: سالهاست که میخواهیم رشد بهرهوری در اقتصاد کشور ارتقا پیدا کند و در لایحه برنامه هفتم پیشبینی شده که ۲.۵ درصد از رشد اقتصادی ۸ درصدی از محل بهرهوری باشد که تحقق این هدف، نیازمند طراحی مدل ارتقای بهرهوری است. وی تصریح کرد: میانگین رشد اقتصادی ایران در ۲۰ سال گذشته حدود ۳ تا ۳.۵ درصد بوده که کمتر از ۰.۲۵ درصد آن از محل بهرهوری بود؛ لذا بهرهوری در دو دهه گذشته سهمی در رشد اقتصادی ایران نداشت و در ۵ سال آینده با توجه به رشد اقتصاد داناییمحور در جهان و مبتنی بر موج سوم، بدون رشد بهرهوری امکان رشد اقتصادی برای هیچ کشور وجود نخواهد داشت.
شقاقی شهری گفت: در برنامه هفتم باید مدل ارتقای بهرهوری دیده شود و آسیب شناسی خوبی هم در این زمینه انجام شود که چرا در ۲۰ سال گذشته رشد بهرهوری منفی بوده و در رشد اقتصادی اثرگذار نبوده است.