صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • حمل و نقل
  • مسکن
  • بازار سرمایه
  • اقتصاد بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره هشت - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره هشت - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۱۶

قیمت خودرو همچنان در سرازیری

 

 

قیمت خودرو مسیرش را از بازار ارز جدا کرده و بدون توجه به رفت ‌و برگشت‌های دلار تخت‌گاز در سرازیری حرکت می‌کند. در عرض یک هفته قیمت پژو ۲۰۷ دنده‌ای ۱۰۰ میلیون ریخته است. پژو ۲۰۷ اتومات به‌عنوان یکی از گران‌ترین سواری‌های داخلی تقریباً به‌همین اندازه کاهش قیمت داشته و حالا به‌جای یک میلیارد در ابتدای هفته، الان حول ‌و حوش ۹۰۰ میلیون معامله می‌شود.
ساینا دنده‌ای هم که ارزان‌ترین خودرو صفرکیلومتر فعلی به‌حساب می‌آید، روز پنجشنبه ۲۵ خرداد ۳۰۵ میلیون ارزش داشته که به‌معنی افت قیمت ۲۵ میلیونی آن در همین بازه زمانی است. به ‌گزارش فرارو؛ قیمت خودرو در هفته گذشته درحالی مسیر کاهشی را انتخاب کرد که در بازار آزاد ارز مدام شاهد رفت‌ و برگشت‌های دلار بین دو محدوده ۴۷ تا ۵۰ هزار بودیم. انتشار چند خبر خودرویی امید‌وارکننده اما مثل ماجرای تصویب کلیات طرح واردات خودرو‌های کارکرده و صحبت از آزادسازی واردات خودرو‌های بالای دو هزار و ۵۰۰ سی‌سی، حداقل در این هفته منجر به‌جدایی مسیر این بازار از دلار شد.
 
کاهش قیمت محصولات ایران‌خودرو
 پژو ۲۰۷ دنده‌ای این هفته نه فقط بین محصولات ایران‌خودرو بلکه بین تمام خودرو‌های داخلی رکورددار کاهش قیمت بوده است؛ دقیقاً ۱۰۰ میلیون. پژو ۲۰۷ دنده‌ای در بازار آزاد ابتدای هفته ۶۷۰ میلیون تومان ارزش داشت اما روز پنجشنبه فروشنده‌های آن به ارقامی نزدیک ۵۷۰ میلیون راضی بودند. پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما یا همان سقف‌شیشه‌ای از این نظر در جایگاه بعدی قرار می‌گیرد. قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما در هفته اخیر از مرز یک میلیارد به ۹۱۰ میلیون تومان رسید و شاهد افت ۹۰ میلیونی ارزش یکی از گران‌ترین خودرو‌های داخلی بودیم. تارا اتوماتیک و دنا پلاس اتوماتیک هم که جزو گرانقیمت‌ترین خودرو‌های داخلی هستند، در این مدت به‌ترتیب کاهش قیمت ۵۵ و ۵۰ میلیون تومانی را تجربه کردند. قیمت تارا اتوماتیک در هفته اخیر از ۸۲۰ به ۷۶۵ میلیون تنزل پیدا کرد و فروشنده‌های دنا پلاس اتوماتیک به‌جای ۸۷۰ میلیون، رقمی نزدیک ۸۲۰ میلیون را به خریداران پیشنهاد می‌دادند. آن طرف پژو پارس ساده که اتفاقاً یکی از ارزان‌ترین سواری‌های فعلی ایران‌خودرو است، کمترین افت قیمت را داشته است. قیمت پژو پارس ساده با کاهش ۳۵ میلیونی به ۴۵۰ میلیون تومان رسیده است و خرید سمند LX روز پنجشنبه درحالی ۴۷۵ میلیون تومان هزینه داشت که همین محصول را ابتدای هفته ۴۰ میلیون بیشتر می‌فروختند. قیمت دنا معمولی هم که تولیدش متوقف شده، با کاهش ۴۵ میلیونی به ۵۷۰ میلیون تقلیل پیدا کرده است. این وسط قیمت رانا پلاس هم با ریزش ۵۰ میلیون تومانی به ۴۴۰ میلیون تومان رسیده است.
 
کاهش قیمت محصولات سایپا
شاهین گران‌ترین سواری داخلی سایپاست که همزمان با معاملات روز پنجشنبه ۲۵ خرداد در بازار آزاد ۵۲۵ میلیون قیمت داشته. خرید شاهین ابتدای هفته ۵۷۵ میلیون آب می‌خورد و به‌این ترتیب در هفته‌ای که تکلیف دلار مشخص نبود و هر روز مسیر جدیدی را تجربه می‌کرد، قیمت شاهین ۵۰ میلیون تومان ریخت و بیشترین کاهش را بین محصولات سایپا به‌ثبت رساند. ارزان‌ترین سواری صفرکیلومتر درحال حاضر ساینا دنده‌ای است. محصولی که تولیدش در خط تولید سایپا متوقف شده و مدل‌های صفرکیلومتر آن را روز پنجشنبه ۲۵ خرداد در بازار آزاد معادل ۳۰۵ میلیون به خریداران پیشنهاد می‌دادند. ساینا دنده‌ای روز شنبه ۲۰ خرداد در بازار آزاد ۳۰۵ میلیون تومان ارزش داشت و ظرف این چند روز قیمت ساینا دنده‌ای ۲۵ میلیون تومان ریخته است. قیمت تیبا صندوقدار هم در این چند روز ۲۵ میلیون تومان کاهش پیدا کرد و روز پنجشنبه ۲۵ خرداد در بازار آزاد به ۳۲۰ میلیون تومان رسید. مدلی که مثل تیبا ۲ و ساینا از خط تولید کنار رفته است. کوییک دنده‌ای که با قیمت تقریبی ۱۹۳ میلیون، ارزان‌ترین خودرو تولیدی فعلی در خط تولید به‌حساب می‌آید، روز پنجشنبه در بازار آزاد ۳۱۵ میلیون قیمت داشت که به‌معنی کاهش ۲۰ میلیونی ارزش آن در حدفاصل شنبه تا پنجشنبه است. قیمت کوییک پلاس اتوماتیک هم سرنوشتی مشابه کوییک دنده‌ای داشت و در این مدت از ۴۱۰ به ۳۹۰ میلیون تقلیل پیدا کرد. همچنین پراید صفرکیلومتر که تعدادش در آگهی‌های آنلاین دورقمی نمی‌شود، در این هفته افت قیمت ۲۵ میلیون تومانی را تجربه کرد و ارزش آن از ۳۵۰ به ۳۲۵ میلیون تومان رسید.

جستجو
آرشیو تاریخی