اخبار
پیشبینی تولید یک میلیون و 300 هزار تن خرما
رئیس انجمن خرمای ایران با اشاره به میزان تولید خرما در کشور گفت: بایستی موانع صادراتی و تصمیمات خلقالساعه در این بخش برداشته شود تا بتوانیم با صادرات خرما، ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشیم.
محسن رشیدفرخی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال با وجود همه ناملایمتهای جوی و آفات بهطور متوسط حدود یک میلیون و 300 هزار تن خرما در کشور تولید شود، گفت: این میزان تولید برای مصرف داخل و حتی صادرات کفایت میکند. وی ادامه داد: امیدواریم دولت امسال تمهیداتی بیندیشد تا نقصهای بخش صادرات جبران و از تصمیمات خلقالساعه نیز جلوگیری شود که بتوانیم 30 درصد از میزان تولیدات را صادر کنیم و ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشیم. وی با اشاره به اینکه میتوان در فصلهای پرمصرف بازار خرما را مدیریت کرد، گفت: عرضه مستقیم خرما در بازار شهرهای مختلف یکی از راههای کنترل قیمت است. رشیدفرخی همچنین عنوان کرد که با مساعدت بانک مرکزی قرار بر این شده که مشکلات بازگشت ارز حاصل از صادرات مرتفع شود.
وی در پایان گفت: سال گذشته حدود 300 تا 350 میلیون دلار صادرات خرما داشتیم که اگر ممنوعیت صادرات وجود نداشت این عدد بالاتر هم میرفت.
30 میلیون هکتار از مناطق کشور در معرض بیابانی شدن
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها گفت: براساس مطالعات صورت گرفته 30 میلیون هکتار از مناطق کشور تحت تأثیر بیابانی شدن است. وحید جعفریان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: براساس آخرین مطالعات 30 میلیون هکتار از مناطق تحت تأثیر بیابانی شدن است که اکنون 14 میلیون هکتار به کانون بحران ریزگرد در کشور تبدیل شده است.
او سطح بیابانهای طبیعی کشور را 32 میلیون هکتار اعلام کرد و افزود: گرچه بخشی از مراتع کشور ظاهر بیابانی شدن پیدا کرده است، اما قابلیت بیابانی شدن را ندارد. جعفریان ادامه داد: 88 درصد کشور پتانسیل تخریب سرزمین را دارد که این امر بدان معناست که بجز نوار باریکی از حوزه جنگلهای هیرکانی یا غرب کشور همه عرصهها این وضعیت را دارند. او افزود: سالانه یک میلیون هکتار از عرصههای کشور به مناطق بیابانی اضافه میشود که بخش عمده روند افزایش کانونهای بحرانی کشور به فرسایش بادی باز میگردد.