صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • اصناف و تشکلها
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره هشتاد و هفت - ۰۸ مهر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره هشتاد و هفت - ۰۸ مهر ۱۴۰۲ - صفحه ۲

زمان اجرای پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان به یک سوم رسید

رئیس جمهور گفت: زمان اجرای پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان به یک سوم رسیده و مباحثی مانند اعتبارات باعث کندی در اجرای آن نشده است.
به گزارش ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز جمعه در جریان بازدید از پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان و آغاز عملیات اجرایی گام(فاز) دوم این پروژه افزود: شتاب در اجرای این پروژه بیشتر شده و تاکنون ۵۰ درصد از آن اجرا شده است و در مجموع شاهد اجرای کار بسیار خوب و ارزشمندی هستیم. وی خاطرنشان کرد: آبرسانی برای مصارف آشامیدنی، صنعت و کشاورزی، مسأله مهمی است بویژه اینکه استان اصفهان مشکل کمبود منابع آبی دارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه تکمیل طرح‌های بزرگ نیازمند سخت کار کردن است، تصریح کرد: تاکنون ۲۸ جبهه کاری در اجرای این پروژه مهم فعال هستند و من از همه پیمانکاران، مهندسان و کارگران این پروژه عظیم آبرسانی تقدیر و تشکر می‌کنم. آیت‌الله رئیسی اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز این پروژه با پیگیری وزیر نیرو از سوی دولت تأمین خواهد شد و تا به امروز هم به همت استاندار اصفهان و وزیر نیرو، کارها در حال اجراست و به خاطر کمبود منابع اعتباری، متوقف نشده است.
وی ادامه داد: گزارش مدیر پروژه و استاندار درباره پروژه انتقال آب گزارش خوبی بود که از صرفه‌جویی در زمان اجرای آن حکایت دارد و کاری که باید در مدت سه سال انجام می‌شده، ظرف یک سال انجام گرفته است و اینکه مشکل مردم در زمان کمتری حل می‌شود، جای بسی خوشحالی دارد.
رئیس جمهور اضافه کرد: این موارد اخبار خوبی برای مردم محسوب می‌شود و کاری که دولت آغاز کرده، شرایط مناسبی پیدا کرده است. به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی فاز دوم طرح انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان، امروز جمعه با حضور رئیس جمهور آغاز شد. آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی همچنین از روند اجرا و پیشرفت مرحله نخست خط انتقال آب دریای عمان به اصفهان بازدید کرد.
۷۰ میلیون مترمکعب در مرحله نخست و در مرحله بعد ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب از طریق اجرای این پروژه به اصفهان انتقال داده می‌شود. عملیات اجرایی مرحله نخست این پروژه مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شد که در دولت سیزدهم و هم‌اینک در ۲۴ نقطه فعال با حضور ۱۴ پیمانکار در حال تکمیل است.
طول مسیر طرح انتقال آب از دریای عمان به اصفهان ۹۸۰ کیلومتر است و تاکنون آزادسازی ۵۲۰ کیلومتر از مسیر آن انجام و ۴۲۰ کیلومتر حفاری و ۲۱۴ کیلومتر آن نیز لوله‌گذاری شده است.
انتقال آب از دریای عمان بخشی از طرح احیای رودخانه زاینده‌رود است که با اجرای مرحله نخست آن، برداشت آب از زاینده‌رود توسط صنایع قطع خواهد شد و در مرحله دوم علاوه بر آب صنایع، مازاد آب در بخش آشامیدنی، کشاورزی و حقابه محیط زیست به مصرف خواهد رسید.
اجرای این طرح فقط با هدف تأمین آب برای صنایع موجود در استان خواهد بود و طرح توسعه واحدهای صنعتی آب در دستور کار نیست. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در توضیح این طرح گفت: در مرحله نخست انتقال آب از دریای عمان ۷۰ میلیون مترمکعب و در مرحله دوم ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب به اصفهان منتقل می‌شود.
مهران زینلیان، هزینه اجرای مرحله نخست اجرای طرح را ۲۵.۵ هزار میلیارد تومان و مرحله دوم را ۱۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: تمام هزینه اجرای این دو مرحله را صنایع بزرگ استان اصفهان تأمین خواهند کرد. وی تصریح کرد: مرحله نخست طرح از مهر پارسال آغاز شده است و هم اکنون در ۲۴ جبهه کاری در این فاصله ۵۲۰ کیلومتری ۱۴ پیمانکار در حال فعالیت هستند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال مرحله نخست آن اجرایی شود. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان افزود: با اجرای این طرح آب روستاها و شهرهای مسیر در استان تأمین خواهد شد و در اجرای انتقال از دریای عمان، آب در مبدأ شیرین و سپس به استان منتقل خواهد شد. رئیس جمهور، صبح امروز به منظور شرکت در آیین افتتاحیه پنجمین دوره جایزه بین‌المللی مصطفی(ص)، که به نوبل اسلامی در جهان مشهور است، به اصفهان سفر کرد.
 علاوه بر این برنامه، بازدید و افتتاح از چند پروژه مهم، از دیگر برنامه‌های سفر یک روزه رئیس جمهور به استان اصفهان است. بازدید از خط انتقال آب دریای عمان به اصفهان، آغاز عملیات اجرایی فاز دوم این پروژه، افتتاح فاز اول نیروگاه فولاد مبارکه به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات و آغاز بهره‌برداری از پروژه تصفیه گازوئیل (DHT) پالایشگاه اصفهان جزو برنامه‌های سفر رئیس جمهور به اصفهان است.

 

جستجو
آرشیو تاریخی