اخبار
رشد قیمت دانههای روغنی در بازارهای جهانی
قیمت روغن در بازارهای جهانی افزایش یافت و زنگ خطر برای واردکنندگان این محصول به صدا درآمد.
به گزارش فارس، دانههای روغنی که برای استحصال روغن و از پسمانده آن برای خوراک دام استفاده میشود در بازارهای جهانی روند افزایشی داشت، به طوری که دانه روغنی کانولا بیش از 9 دلار رشد قیمت را تجربه کرد و دانه روغنی سویا هم نزدیک به یک دلار رشد قیمت داشت. ایران در تأمین روغن بیش از 90 درصد وابسته به واردات است و نوسان قیمت در بازارهای جهانی در قیمتهای داخلی تأثیرگذار است. باوجود اینکه وزارت جهاد کشاورزی برنامههای خودکفایی را طی دهههای گذشته داشته اما هیچکدام از این طرحها موفق نبوده و به ضریب خودکفایی روغن کشور اضافه نشده است. کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی معتقدند، ارز 4200 تومانی که سالها برای واردات این قبیل محصولات اساسی اختصاص یافته بود و درآمد خوبی را برای واردکنندگان داشت، اجازه توسعه کشت روغن را در کشور نداده است.
کشت گندم دیم افزایش مییابد
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر برنامه مشترک وزارت جهاد کشاورزی و ستاد فرمان امام(ره)، در سال زراعی جدید سطح زیرکشت گندم ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار افزایش مییابد.
عطاالله هاشمی گفت: اکنون کشت گندم در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان و اردبیل آغاز شده است و همواره کشاورزان در تلاشند بتوانند از بارشهای پاییز بهره ببرند.
به گفته او، بنابر برنامه و همکاری وزارت جهاد کشاورزی با ستاد فرمان امام(ره) مبنی بر توسعه دیمزارها پیشبینی میشود که سطح زیرکشت گندم دیم نسبت به سال قبل ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار افزایش یابد. هاشمی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که سطح زیرکشت گندم ناشی از افزایش کشت دیم به بالای ۶ میلیون هکتار برسد.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران افزود: تاکنون ۱۱۰ همت از بهای گندم به کشاورزان پرداخت شده و ۴۵ همت باقی مانده است. او گفت: در دو ماه گذشته کشاورزان به سبب تأخیر در پرداخت مطالبات و نبود زمان مشخص برای پرداخت بلاتکلیف بودند که بنابر اعلام دستور رئیسجمهور به سازمان برنامه و بودجه، کشاورزان مطمئن باشند که تا پایان مهر پول خود را دریافت میکنند از این رو میتوانند با خیال راحت اقدام به خرید نهادههای کشاورزی کنند.