صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره نود و یک - ۱۳ مهر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره نود و یک - ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - صفحه ۲

اخبار

در جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس‌جمهور انجام شد
نهایی شدن برنامه جامع احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: برنامه جامع احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی با رویکرد رفع ناترازی انرژی کشور و کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌های حرارتی نهایی شد تا برای تصویب در شورای اقتصاد مطرح شود.
به گزارش ایرنا، محمد مخبر روز چهارشنبه در جلسه‌ای ناترازی در بخش انرژی را یکی از چالش‌های مهم کشور خواند و تأکید کرد: با توجه به اهمیت ویژه موضوع محیط زیست و برای رفع این ناترازی‌ها و به منظور تأمین انرژی مورد نیاز کشور، باید به سمت توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم. در این جلسه که وزرای نیرو، نفت، امور اقتصادی و دارایی، رئیس‌کل بانک مرکزی، نمایندگان دستگاه‌های مربوطه و رؤسای برخی از بانک‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری نیز حضور داشتند، گزارشی از برنامه جامع احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی ارائه و اعلام شد که پس از جمع‌بندی امروز و تصویب نهایی این طرح در شورای اقتصاد، قرار است توسط بخش غیردولتی و با سرمایه‌گذاری ۸.۳ میلیارد دلار در ۳ فاز اجرا شود. در ادامه پس از بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای تأمین مالی اجرای این برنامه جامع، جزئیات مشارکت در این طرح به تأیید اعضا رسید. همچنین مقرر شد ۸۰ درصد سرمایه‌گذاری برای اجرای این برنامه با بازپرداخت ۵ ساله توسط صندوق توسعه ملی انجام شود و وزارت نفت نیز از منابع حاصل از صرفه‌جویی در این طرح مشارکت کرده و همچنین سازمان برنامه و بودجه تأمین مالی این طرح را در بودجه سالانه لحاظ کند.

ساخت ماهواره پارس۲ آغاز شده است
اولین پرتاب کپسول زیستی در سال ۱۴۰۲

رئیس سازمان فضایی ایران با اعلام اینکه اولین پرتاب کپسول زیستی در سال ۱۴۰۲ با قابلیت‌های جدید و پس از ۱۲ سال انجام خواهد شد، گفت: ساخت ماهواره‌های پارس۲ و پارس۳ با مجموعه صنایع الکترونیک ایران(صاایران) و پژوهشگاه فضایی آغاز شده که ماهواره پارس۲ در مرحله ساخت قرار دارد.
به گزارش ایرنا، «حسن سالاریه» روز چهارشنبه همزمان با آغاز هفته فضا، در نشست خبری درباره برنامه‌های فضایی کشور اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ در حوزه فضایی اقداماتی منطبق بر برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور انجام شده که از میان آنها می‌توان به نکات مختلفی اشاره کرد. وی افزود: از ابتدای امسال ساخت چند ماهواره میکرو و مینی ماهواره را ابلاغ و آغاز کردیم. ساخت ماهواره‌های پارس۲ و پارس۳ با مجموعه صاایران و پژوهشگاه فضایی آغاز شده است. فاز ساخت پارس۲ آغاز شده و پارس۳ در مرحله طراحی مقدماتی است. رئیس سازمان فضایی ایران گفت: نمونه کیفی ماهواره ناهید۲ رونمایی شده و نمونه پروازی آن تا پایان سال یا ابتدای سال آینده به صف پرتاب اضافه خواهد شد. این ماهواره خدمات ارتباطی در ارتفاع پایین را انجام خواهد داد. طراحی و ساخت ناهید۳ که پیشرفته‌تر است، نیز ابلاغ شده و در دستور کار قرار دارد.
سالاریه تأکید کرد: برای نخستین بار ساخت ماهواره سنجشی در کلاس راداری آغاز شده است. ماهواره‌های راداری سنجشی این مزیت را دارند که در هر شکل از شرایط آب‌وهوایی از سطح زمین داده‌های سنجشی جمع‌آوری کنند. وی خاطرنشان ساخت: در زمینه تثبیت مدار لئو یا ارتفاع پایین که برای ماهواره‌های ارتفاع پایین هستند پرتاب‌های متعددی را در ماه‌های آتی خواهیم داشت. در شش ماه آینده با تحقیق و توسعه‌ای که صورت گرفته پرتاب‌های آزمایشی مداری و زیر مداری خواهیم داشت و ۶ ماه دیگر ۱۴۰۲ از این نظر پر‌رونق خواهد بود. معاون وزیر ارتباطات گفت: توسعه پرتابگرها از دیگر اهداف ماست. پرتابگرهای سیمرغ، ذوالجناح و قائم در ۶ ماه آینده با تحقیق و توسعه و اصلاحاتی که صورت گرفته پرتاب‌های آزمایشی دیگر خواهیم داشت. به دنبال تثبیت پرتابگرها هستیم، یکی از این پرتابگرها «قاصد» است که قابلیت حمل اجرام بالاتر را دارد. سالاریه تأکید کرد: ایران در پرتابگرهای فوق‌سبک مانند «قاصد» به تثبیت قابل قبولی رسیده و به‌تدریج ماهواره‌های دیگری را از طریق این پرتابگرها در مدار قرار خواهیم داد. نیاز داریم برای ماهواره‌های سنگین‌تری که آماده پرتاب یا در حال ساخت هستند، پرتابگرهایی مانند سیمرغ را توسعه دهیم و به تثبیت برسانیم.
وی بیان کرد: یکی از رویکردهای بسیار جدی که در سازمان فضایی در حال پیگیری است، فعال‌سازی زیست بوم فضایی کشور در بخش خصوصی است. شتابی که در حوزه فناوری فضایی در دنیا وجود دارد بدون وجود بخش خصوصی و همکاری با آنها عملاً ما را عقب می‌اندازد. از سال گذشته سازمان فضایی مناقصاتی را در پیش گرفت و ۲ قرارداد بسیار خوب و امیدبخش در ۶ ماه نخست سال منعقد شد. یکی از آنها قرارداد خرید تضمینی از تصاویر ماهواره‌های بومی است که با یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه منعقد شده است. رئیس سازمان فضایی ایران افزود: مراحل طراحی و ساخت ماهواره «کوثر» با قوت در حال انجام است و در حال انجام تست‌های نهایی هستیم تا بتوانیم ظرف چند ماه آینده پرتاب این ماهواره را انجام دهیم. سازمان فضایی در چند ماه آینده پرتاب این ماهواره را در دستور کار خود دارد.
سالاریه اعلام کرد:. همچنین با هدف توسعه زیست‌بوم خصوصی بخش فضایی کشور، خرید تضمینی تصاویر ماهواره‌های بومی را در دستور کار داریم و این آغازی است که در سال‌ها و ماه‌های آتی خواهیم داشت. مجدداً مناقصاتی در حال طراحی است تا از طریق بخش خصوصی منظومه‌ای از ماهواره‌های سنجشی داشته باشیم. پرتاب ماهواره نور ۳ که یک ماهواره سنجشی نانو ماهواره است و ماهواره کوثر که در پیش رو خواهیم داشت می‌تواند کشور را به این مهم برساند.

جستجو
آرشیو تاریخی