اخبار کوتاه
تهرانیها ۲۰ میلیون مترمکعب آب کمتر مصرف کردند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: مردم استان تهران در نیمه نخست سال ۲۰ میلیون مترمکعب آب نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر مصرف کردند.
محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در دومین قرارگاه رسانهای شرکت آب و فاضلاب با تأکید بر اینکه در نیمه نخست امسال ۶۲ میلیون مترمکعب آب نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر مصرف شده است، گفت: ۲۰ میلیون مترمکعب از این مقدار، از صرفهجویی و مدیریت مصرف مردم حاصل شده است.
اردکانی مشارکت مردم را سرمایهای بیبدیل برای آبفای استان تهران قلمداد و تأکید کرد: این مشارکت و مسئولیتپذیری مردم معادل حفر چند حلقه چاه ارزش ریالی داشته و از برداشت منابع آبهای زیرزمینی جلوگیری کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به کسری ۵۰ میلیون مترمکعبی و کاهش میزان بارشهای این استان در دوره بلندمدت گفت: این امر تأمین آب استان تهران را با دشواریهای زیادی مواجه کرده و قطعاً مسئولیتپذیری و مشارکت شهروندان در عبور از این تنگناها نتیجهبخش خواهد بود.
ایران با اتکا به منابع انرژی قدرت ۵ سال آینده منطقه است
ایران بر اساس پیشبینی IMF (صندوق بین المللی پول) درسال ۲۰۲۸ معادل ۷ میلیارد دلار تراز مثبت حساب جاری خواهد داشت.
براساس پیشبینی IMF در سال ۲۰۲۸ بیش از ۱۴۵ کشور دنیا از جمله همسایگان ایران با کسری حساب جاری مواجه خواهند شد که علت اصلی آن کمبود انرژی است.
به استناد این اطلاعات، ایران در سال ۲۰۲۸ تراز حساب جاری مثبت دارد و منابع انرژی میتوانند یک مزیت قابل ملاحظه برای بازیگری در جهان به حساب بیاید.
در همین راستا مجید شاکری، کارشناس اقتصادی گفت: حاملهای انرژی بویژه برق در منطقه ما که عمده کشورها کسری حساب جاری ناشی از نبود انرژی دارند، اهمیت بالایی داشته و میتواند مزیت ایران باشد. بر اساس پیشبینی صندوق بینالمللی پول، در سال ۲۰۲۸، ایران با مازاد ۷ میلیارد دلاری حساب جاری مواجه شده و این مزیت در کنار منابع و زیرساخت انرژی میتواند قدرت ایران در این حوزه را تحکیم کند.
حساب جاری در ادبیات اقتصادی به معنای کاهش مابهالتفاوت صادرات و واردات، بهعلاوه مابهالتفاوت بهره سرمایه یا سود سهام دریافتشده از خارجیها یا پرداخت شده به آنان است.