کلان
نرخ دلار تا پایان سال کاهشی میشود؟
به گزارش نود اقتصادی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین اظهارداشت: در
۶ ماه گذشته ثبات در بازار ارز حاکم و اغلب قیمتها در بازارهای مالی تثبیت شده یا اینکه رو به پایین در حال حرکت است؛ به عبارتی با اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط دولت و بانک مرکزی شاهد آرامش در بازارهای مالی مانند دلار، مسکن و خودرو هستیم. مجیدرضا حریری گفت: هرچند تعدادی از افراد فرصتطلب، مخالف سیاست تثبیت هستند اما اگر این سیاست ادامه پیدا کند حتی شاهد کاهش تورم در بلندمدت نیز خواهیم بود. وی افزود: با سیاستهای اعمال شده از سوی بانک مرکزی، چشماندازی برای افزایش قیمت دلار نمیبینم؛ البته کشور ما در اواخر پاییز بهصورت سنتی شاهد افزایش قیمت دلار است که اگر بانک مرکزی مراقب این موضوع باشد تا پایان سال علتی برای افزایش نرخ دلار وجود ندارد. منابع آزاد شده در اختیار بانک مرکزی قرار میگیرد، بنابراین در این شرایط بانک مرکزی که نقش تنظیمگری در بازار ارز دارد از قدرت مانور بیشتری برای اعمال سیاستهای مناسب ارزی برخوردار میشود که نمونه آن اتخاذ سیاست تثبیت است. هرچند اجرای هر سیاستی دارای نکات مثبت و منفی است اما در شرایط کنونی موضوع سیاست تثبیت از منظر اینکه نرخ ارز و اقتصاد را قابل پیش بینی میکند، دارای اهمیت است.
با آزادسازی منابع ایران،
رونق تولید و تأمین نیازهای اساسی محقق میشود
ایبنا: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با آزادسازی داراییهای بلوکه شده و واریز آن به حساب بانکهای ایرانی در قطر؛ منابع ارزی ما پشتوانه قویتر و غنیتری پیدا خواهد کرد. جبار کوچکینژاد افزود: علاوه بر این قطعاً با افزایش ذخایر ارزی کشور و افزایش ارزش پول ملی از این طریق ما آرامش بیشتری را در اقتصاد کشور شاهد خواهیم بود. امیدوارم با استفاده از این منابع شاهد رونق در خطوط تولید و ثبات بازار ارز و تأمین بیشتر نیازهای اساسی کشور باشیم.
افتتاح پل آستارای
ایران و جمهوری آذربایجان
در آینده نزدیک
پایگاه اطلاعرسانی دولت: وزیر راه و شهرسازی از افتتاح پل آستارای ایران و جمهوری آذربایجان تا ۲ ماه آینده خبر داد و گفت: تجارت ایران و جمهوری آذربایجان راحتتر و ارزانتر میشود.
مهرداد بذرپاش خاطرنشان کرد: خواستار بازگشایی هرچه سریعتر سفارت آذربایجان در ایران شدیم و رئیس جمهور این کشور نیز قول مساعد داد ظرف مدت کوتاهی این اقدامات انجام شود.
ضرورت تشکیل
حلقههای علمی با بهرهگیری
از نخبگان داخلی
شانا: مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بر ضرورت تشکیل حلقههای علمی مرتبط با حوزه کاری با بهرهگیری از ظرفیت نخبگان داخلی تأکید کرد و گفت: چنانچه این امر با رصد مرزهای دانش بیرونی محقق شود یقین داریم معجزه رخ میدهد و نویدبخش اتفاقی مبارک در کشور میشود. علیرضا دانشی تصریح کرد: باید با تهیه بستههای مختلف علمی و عملیاتی برای تعیین تکلیف باقیمانده این مخازن با استفاده از ظرفیت متخصصان و سازندگان ایرانی اقدام شود.