اخبار
فراهم شدن زمینه افزایش تجارت ایران و بلاروس
شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران با بلاروس با ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران و با حضور وزیر صنعت جمهوری بلاروس، معاون وزیر کشاورزی و خواربار و سفیر و رایزن بازرگانی این کشور در تهران برگزار شد.
در این اجلاس طرفین درباره توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی میان دو کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند. توسعه همکاریها در حوزههای صادرات و واردات محصولات و تجهیزات کشاورزی، ماشینآلات معدنی و حملونقل عمومی، دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات پتروشیمی و زمینههای ورزشی از مهمترین موضوعات مطرح شده در این نشست میان مسئولان ارشد دو کشور بود.
رشد صادرات محصولات نساجی و چرم
در 6 ماه نخست سال گذشته 107 هزار تن صادرات محصولات نساجی، پوشاک، کیف و کفش چرم به ثبت رسید که امسال شاهد رشد در این عرصه هستیم. محسن گرجی، مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت گفت: همچنین 188 هزار تن صادرات محصولات صنعت نساجی، پوشاک، کیف و کفش چرم در 6 ماه نخست امسال انجام شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد هشت درصدی را نشان میدهد. گرجی افزود: 368 میلیون دلار سهم صادرات این صنعت در 6 ماه نخست امسال بود که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 345 میلیون دلار بوده، رشد 6 درصدی را ثبت کرده است.
سونامی قاچاق پوشاک
در گذشته پوشاک قاچاق به روش سنتی از ترکیه، بعد از آن به صورت تناژی و کیلویی از بنگلادش وارد میشد و اکنون قاچاق از چین و پاکستان وجود دارد. مجید افتخاری، عضو هیأت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: هر روز یک کشور جدید با روشهای متفاوت وارد بازار قاچاق میشود، به گونهای که شاهد سونامی عجیب و غریبی از قاچاق پوشاک در کشور هستیم که در تاریخ پوشاک و نساجی بیسابقه است. همچنین ارزش آن نزدیک به سه میلیارد و 500 میلیون دلار برآورد میشود که مشکلاتی را برای تولیدکنندگان این صنعت ایجاد کرده است. افتخاری خاطرنشان کرد: سهم بخش داخلی از بازار پوشاک حدود 30 درصد است و 70 درصد بقیه این بازار در دست واردکنندگانی است که پوشاک را به طور عمده به صورت قاچاق وارد کشور میکنند.
ارسال پرونده گرانفروشی مونتاژکاران به تعزیرات
با توجه به گلایهمندی خریداران خودرو از گرانفروشی خودروسازان مونتاژی و طولانی شدن زمان رسیدگی به شکایات، امسال 242 پرونده گرانفروشی خودروسازان مونتاژی به ارزش 122 میلیارد تومان به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شدهاست. حسین فرهیدزاده رئیس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از پیگیری پرونده گرانفروشی خودروهای مونتاژی خبر داد و گفت: 242 پرونده گرانفروشی خودروسازان مونتاژی توسط سازمان تعزیرات حکومتی دریافت شد. وی تصریح کرد: چنانچه خودروسازان به مصوبات شورای رقابت عمل نکنند مرتکب گرانفروشی شدهاند و مردم میتوانند با شکایت در سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، نسبت به پیگیری مبالغ اضافی پرداخت شده اقدام کنند.