اخبار کوتاه
رشد ۱۰۰ درصدی حجم آب مخازن ۴ سد کشور
چهار سد مهم تأمینکننده آب شرب و کشاورزی در ۱۵ روز نخست سال آبیجاری با رشد بیش از ۱۰۰ درصد روبهرو شدهاند. وضعیت نامتوازن بارشها در کشور سبب شده در ۱۵ روز نخست سال آبیجاری، ۱۲ استان بدون بارش باشند.
این نامتوازنی همچنین بر وضعیت ذخیره آب در مخازن سدها اثرگذار بوده و در برخی مخازن سدها میزان حجم آب افزایش داشته و در برخی دیگر بدون افزایش باقی مانده است.
گرچه پیشبینی شده هفتههای آینده پدیده النینو کشورمان را تحتتأثیر قرار دهد، اما وضعیت فعلی بارشها و به دنبال آن حجم ذخیره سدها چندان مطلوب ارزیابی نمیشود.
آمار تازهای که مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور منتشر کرده نشان میدهد که از ابتدای سال آبیجاری (ابتدای مهر) تا ۱۵ مهر، 4 سد با رشد بیش از ۱۰۰ درصدی حجم آب روبهرو شوند.
سد اکباتان در استان همدان که سال گذشته با کمآبی شدید روبهرو شده بود، از ابتدای سال آبیجاری تا ۱۵ مهر، 4 میلیون مترمکعب در مخزن آن آب ذخیره شد که نسبت به سال گذشته از رشد ۶۹۸ درصدی برخوردار شده است. درصد پرشدگی فعلی این سد هم ۱۰ درصد گزارش شده است.
سد زایندهرود اصفهان نیز که سال گذشته با مشکل روبهرو شد، از ابتدای سال آبیجاری تا ۱۵ مهرماه جاری دارای ۴۲۴ میلیون مترمکعب ذخیره آب شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۷۵ درصدی را نشان میدهد. این سد در حال حاضر ۳۴ درصد پرشدگی دارد.
اطمینان خریداران چینی به ثبات صادرات نفت ایران
پالایشگاههای نفت چین مطمئن هستند که صادرات نفت ایران ادامه پیدا خواهد کرد و تحت تأثیر تحولات اخیر خاورمیانه قرار نمیگیرد.
پالایشگاههای نفت خصوصی چین، خریداران مشتاق نفت ایران در این اواخر بودهاند. با این حال، این نگرانی مطرح شده که احتمال گسترش درگیری نیروهای رژیم صهیونیستی و مبارزان مقاومت فلسطین، ممکن است بر عرضه نفت کشورهای تولیدکننده منطقه تأثیر بگذارد و حتی کاخ سفید، به این بهانه، رویکرد سختگیرانهتری در قبال تحریمها در پیش بگیرد.
فعلاً، پالایشگاههای نفت و بازرگانان چین که در خرید نفت ایران مشارکت دارند، انتظار ندارند عرضه نفت ایران مختل شود. این منابع به بلومبرگ گفتند: با وجود اینکه واشنگتن برای اقدام تحت فشار قرار دارد، اما در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، حواس دولت بایدن به فشارهای تورمی بوده و به دنبال اجتناب از افزایش قیمت نفت است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در گذشته، تحریمها در ممانعت از واردات نفت ایران به چین، مؤثر نبودهاند. امسال هم واردات نفت چین از ایران، افزایش پیدا کرده است. طبق آمار شرکت کپلر، خرید نفت ایران توسط پالایشگاههای نفت چینی در اوت، به ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسید.