تشریح سازکار آییننامهای بررسی لایحه برنامه هفتم
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، سازکار بررسی لایحه برنامه هفتم در مجلس را تشریح کرد.
به گزارش خانه ملت، محمد مهدی مفتح گفت: کمیسیونها به مدت ۱۰ روز فرصت دارند پیشنهادها را بعد از بررسی مواد مربوط به هر کمیسیون تنظیم و به کمیسیون تلفیق برنامه تقدیم کنند. همچنین کمیسیون تلفیق برنامه هفتم به مدت 3 هفته فرصت دارد این پیشنهادها را رسیدگی و بررسیهای خود را آغاز و نهایتاً گزارش خود را برای تصویب در مجلس به صحن علنی تقدیم کند.
وی با اشاره به بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن علنی مجلس ادامه داد: در مرحله اول کلیات این لایحه در صحن علنی مجلس بررسی میشود و پیرو بررسی کلیات، پنج نماینده موافق و پنج نماینده مخالف در صحن علنی به بیان دیدگاههای خود میپردازند و نماینده دولت و نماینده کمیسیون تلفیق هم به مدت ۴۵ دقیقه زمان دارند تا دیدگاههای خود را مطرح کنند و نهایتاً این لایحه به رأی مجلس گذاشته میشود.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه و گزارش کمیسیون تلفیق در صحن علنی تصویب شد، رسیدگی به مواد از ماده یک به جریان خواهد افتاد و اگر کلیات رد شد، این لایحه به دولت بازگردانده میشود تا دولت لایحه جدیدی را با اصلاحات به مجلس تقدیم کند. وی افزود: بعد از اینکه این لایحه در مجلس ماده به ماده مورد بررسی قرار گرفت، نهایتاً بعد از تصویب به شورای نگهبان ارسال و نظر شورای نگهبان درباره این لایحه اخذ میشود تا نهایتاً لایحه تبدیل به قانون و برای اجرا به دولت ابلاغ شود.
مفتح گفت: بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه حدود دو ماه به طول میانجامد و به نظر میرسد بررسی این لایحه تا اوایل شهریورماه به طول بینجامد، با این حال لایحه برنامه هفتم توسعه باید پیش از بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مجلس به اتمام برسد و به قانون تبدیل شود، چرا که امسال با توجه به آییننامه لایحه بودجه نسبت به سنوات گذشته زودتر باید بررسی شود. طبق قوانین جدید، دولت باید در ابتدای آبان سال ۱۴۰۲ احکام لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را به مجلس تقدیم کند، بنابراین حداکثر باید تا پایان تابستان لایحه برنامه هفتم نهایی شود تا دولت فرصت لازم را برای تدوین بودجه سال ۱۴۰۳ داشته باشد.