اخبار کوتاه
مصرف برق صنایع بزرگ ۹ درصد افزایش یافت
آمار بهرهبرداری از سدهای مخزنی کشور تا نهم آبان ماه جاری بیانگر این است که از بین سدهای مهم (شرب ـ کشاورزی) کشور، سه سد کمتر از پنج درصد و دو سد بیشتر از ۹۰ درصد آب دارد.
میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تاکنون معادل ۱.۶۱ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۱.۱۷ میلیارد مترمکعب بوده ۳۷ درصد رشد داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با ۳۲ درصد افزایش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن اکنون ۲۰.۰۳ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۱۷.۸۲۰ میلیارد متر مکعب بوده ۱۲ درصد افزایش یافته است.
همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا نهم آبانماه ۴۰ درصد است. وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در سه سد درصد پرشدگی کمتر از پنج درصد است، بهطوریکه سد وشمگیر، گلستان، بوستان سه درصد، سد رودبال داراب استان فارس یک درصد و چاهنیمهها استان سیستان و بلوچستان ۳ درصد پر هستند در مقابل سد جگین استان هرمزگان ۹۵ درصد و سد پیشین استان سیستان و بلوچستان ۹۱ درصد پر است.
افزایش قیمت نفت در پی ادامه حملات رژیم صهیونیستی
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا در آستانه نشست بانکهای مرکزی بزرگ جهان از جمله فدرال رزرو و ادامه درگیریها در سرزمینهای اشغالی، افزایش یافت.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژانویه با ۰.۳ درصد معادل ۲۸ سنت افزایش، به ۸۵ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در دسامبر با چهار سنت کاهش، به ۸۷ دلار و ۴۱ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز سهشنبه بیش از یک درصد کاهش داشت.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت امریکا با ۰.۲ درصد معادل ۱۶ سنت افزایش، به ۸۱ دلار و دو سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت امریکا روز گذشته حدود ۱.۶ درصد ریزش داشت.
ادوارد مویا، تحلیلگر شرکت OANDA با اشاره به کمیته بازار آزاد فدرال که جهت سیاستهای پولی امریکا را تعیین میکند، گفت: قیمت نفت در آستانه اعلام تصمیمات خزانهداری و نرخ کمیته بازار آزاد فدرال، ثابت است. ریسکهای ژئوپلیتیکی همچنان به قوت خود باقی هستند و به نظر میرسد افزایش تولید نفت از سوی امریکا را تحتالشعاع قرار میدهند. به گفته منابع بازار با استناد به آمار مؤسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت امریکا در هفته گذشته، حدود ۱.۳ میلیون بشکه افزایش یافت و همزمان، ذخایر سوخت حدود ۳۶۰ هزار بشکه کاهش پیدا کرد. ذخایر سوختهای دیگر، حدود ۲.۵ میلیون بشکه کاهش داشت.
افزایش نرخ بهره با هدف مهار تورم، میتواند رشد اقتصادی را کاهش دهد و تقاضا برای نفت را سرکوب کند در حالی که کاهش نرخ برای تحریک هزینه، به رشد مصرف نفت کمک میکند.