اخبار کوتاه
رشد ۶۰ درصدی تولید برق نیروگاههای برقابی در تابستان امسال
مدیر امور بازار برق شرکت آب نیرو با بیان اینکه در پیک تابستان سال گذشته تولید کل نیروگاههای برقابی کشور ۶۰ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است، گفت: نیروگاههای برقابی شرکت آب نیرو ۸۰ درصد نسبت به سال گذشته تولید بیشتری داشتهاند.
جابر موسوی با بیان اینکه ظرفیت نیروگاههای برقابی در اختیار شرکت آب نیرو در کشور حدود 3 هزار و 400 مگاوات است، گفت: اگر بخواهیم به ایجاد نیروگاههای برقابی هم اشاره کنیم، شرکت آب نیرو نزدیک به 9 هزار مگاوات از 12 هزار مگاوات ظرفیت برقابی ایجاد شده کشور را احداث کرده است.
وی با اشاره به تغییرات ایجاد شده از سال 90 و فعالیت شرکت آب نیرو در حوزه بهرهبرداری، یادآور شد: اکنون 3 هزار و 400 مگاوات ظرفیت برقابی در حال بهرهبرداری داریم.
مدیر امور بازار برق شرکت آب نیرو با بیان اینکه در پیک تابستان سال گذشته تولید کل نیروگاههای برقابی کشور 60 درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است، ادامه داد: نیروگاههای برقابی شرکت آب نیرو 80 درصد نسبت به سال گذشته تولید بیشتری داشتهاند.
وی در ارتباط با بحران خشکسالی و کم آبی و تأثیر آن بر نیروگاه برقابی کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه آب به عنوان انرژی اولیه برای راهاندازی چرخش نیروگاههای برقابی است، سد ساخته میشود تا بتواند آب را ذخیره کند و در مرحله بعد انرژی برق از آن گرفته میشود.
کاهش ۷ میلیمتری بارش در حوضههای اصلی آبریز
میزان بارش حوضههای ۶ گانه اصلی کشور از آغاز سال آبی (اول مهر ۱۴۰۲) تا پایان ۲۵ آبان با کاهش ۶.۹ میلیمتری نسبت به دوره بلندمدت روبهرو شده است. وضعیت بارشی کشور اگرچه اندکی بهبود یافته، اما این وضعیت در حوضههای آبریز کشور چندان مطلوب نبوده است. گزارش تازه مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی نشان از آن دارد که میزان بارشها در حوضههای ۶ گانه اصلی کشور با کاهش روبهرو شده است. حوضههای آبریز اصلی کشور شامل دریای خزر، خلیجفارس و دریای عمان، فلات مرکزی، دریاچه ارومیه، قره قوم و مرزی شرق است.
بر این اساس، از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ آبانماه، ۱۵.۶ میلیمتر بارش در حوضههای آبریز اتفاق افتاده است.
این در حالی است که در دوره بلندمدت حوضههای آبریز اصلی ۲۲.۵ میلیمتر بارش داشتهاند که به این ترتیب میزان بارشهای امسال ۶.۹ میلیمتر کاهش نشان میدهد.