در حافظه موقت ذخیره شد...
احتمال سیلابی شدن رودخانههای استانهای غربی و شمالی
فیروز قاسمزاده افزود: بر اساس هشدارهای صادر شده سازمان هواشناسی کشور و بررسی نتایج مدلهای هواشناسی و هیدرولوژیکی ملی و بینالمللی، احتمال وقوع سیل در روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه (۲۹آبان تا یکم آذرماه ۱۴۰۲) در استانهای نوار غربی، استانهای شمالغرب و جنوبغرب و استانهای نوار شمالی کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: رودخانههای استانهای آذربایجانغربی، آذربایجانشرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، البرز، تهران، گیلان، مازندران، گلستان، خراسانشمالی، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، بوشهر و فارس به طور عمده از این سامانه متأثر خواهند بود.
قاسمزاده خاطرنشان کرد: استانهایی نظیر اصفهان، کرمان، هرمزگان، سمنان، خراسانرضوی و قم نیز در بخشهایی با بارش و احتمال طغیان رودخانهها روبهرو خواهند بود.
سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به ماهیت بارشها و تجربیات موجود در سامانههای بارشی قبلی، از وقوع برخی عدم قطعیتها در نتایج مدلها و ناپایداری سامانههای بارشی خبر داد و تضعیف و تقویت سامانه بارشی مذکور در استانهای مختلف را محتمل دانست.
وی گفت: از هموطنانی که در حاشیه رودخانهها فعالیت دارند یا ساکن هستند و همچنین گردشگرانی که در این روزها قصد تفریح در اطراف رودخانهها و مسیلها را دارند تقاضا میشود به هشدارها و توصیههای ایمنی توجه کرده و مراقبتهای لازم را بهعمل آورند تا هیچگونه خسارت جانی و مالی متوجه آنان نشود.
قاسمزاده تأکید کرد: عدم انجام هر گونه فعالیت در بستر و حاشیه رودخانهها، رعایت نکات ایمنی در کارگاههای فعال داخل رودخانه، عدم توقف و نصب چادرهای مسافرتی در اطراف و بستر رودخانهها و حتی رودخانهها و مسیلهای خشک، عدم حضور و تردد در جادههای کوهستانی، عدم تردد و توقف افراد و ماشینآلات در رودخانهها و مسیلها بویژه در عرض جریانهای سیلابی و نیز اجتناب از توقف برای نظاره یا تصویربرداری از سیل، مواردی است که باید رعایت شود.
سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: در این زمینه باید به هشدارهای سازمان هواشناسی کشور، هشدارهای ستاد مدیریت بحران استانها و مأموران دستگاههای متولی بحران در هنگام وقوع سیل توجه جدی شود.