اخبار
پایداری اشتغال با ارائه آموزش در محیط واقعی کار
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ارائه آموزش در محیط واقعی کار را موجب پایداری اشتغال دانست و گفت: سرمایهگذاری در امر مهارتآموزی از مؤلفههای توسعه سرمایههای انسانی است.
مهرداد عظیمی در گفتوگو با ایسنا، تصویب اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفهای را مقدمه تحول بنیادین در حوزه مهارتآموزی و مهارتافزایی دانست. وی با اشاره به جامعه هدف سازمان فنی و حرفهای در امر آموزش مهارتی گفت: در حال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفهای ارائه آموزشهای رایگان به ۱۹ گروه هدف از قبیل دانشجویان، بیکاران، سربازان وظیفه، روستاییان و عشایر، زنان سرپرست خانوار و اقشار آسیبپذیر را برعهده دارد و وجود ۶۵۸ مرکز دولتی، ۱۳هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای و ۵۰۰۰ کارگاه آموزشی از جمله ظرفیتهای این سازمان برای ارائه آموزش به گروههای هدف و تربیت نیروی انسانی ماهر در جامعه است. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ارائه ۳۰ درصد آموزشهای مهارتی به شکل تئوری و ۷۰ درصد به شکل عملی است، افزود: ارائه آموزش در محیط کار واقعی میتواند منجر به پایداری اشتغال شود.
عظیمی درعین حال از رشد ۴۴ درصدی آموزشهای مهارتی در سطح کشور خبر داد و گفت: مشارکت بنگاههای اقتصادی در امر آموزشهای مهارتی موجب مهارتافزایی نیروی کار در بنگاه میشود و بستر ورود افراد به بازار کار را فراهم میکند. وی تدوین استانداردهای شایستگی و ارزشیابی مبتنی بر صلاحیت حرفهای با همکاری صنایع و بنگاهها را از اقدامات صورت گرفته در زمینه گسترش چتر مهارتی برشمرد. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در پایان کاهش زمان دستیابی به شغل از طریق مهارتآموزی و توسعه و توانمندسازی نیروهای انسانی را از جمله راهبردهای اساسی این سازمان نام برد و گفت: در حال حاضر یکی از مؤلفههای توسعه سرمایههای انسانی سرمایهگذاری در امر مهارتآموزی است و ارتقای جایگاه مهارت آموزی در کشور و فراگیرشدن موضوع مهارت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
ثبت محوری شدن زیرساختهای اطلاعات بازار کار
در دولت سیزدهم
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به سامانههای حوزه اشتغال گفت: در دولت سیزدهم زیرساختهای اطلاعات بازار کار از برآورد محوری به ثبت محوری توسعه پیدا کرده است.
محمود کریمی بیرانوند هدف از راهاندازی سامانه جامع بازار کار را ثبت مبنا کردن تمام بازار کار دانست و گفت: پس از راهاندازی سامانه جامع بازار تمام مردم با داشتن کد ملی دارای پروفایل شغلی مهارتی خواهند بود، این فقط در کشورهای پیشرفته است. شناسایی بیکاران با الگوریتمهای دقیق قابل انجام است.