در حافظه موقت ذخیره شد...
برداشت ۷۷ درصد آب توسط ۲۲۰ هزار چاه کشاورزی
عیسی بزرگزاده گفت: بارش پاییزی را نمیتوان شاخص ترسالی و خشکسالی در نظر گرفت زیرا اقلیم به گونهای است که ایران بیشترین بارش را در زمستان و بهار دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه بهرغم پیشبینیها در پاییز اوضاع خوبی برای بارندگی نداشتیم به طوری که متوسط بارش کشور ۴۱ میلیمتر بوده که میزان بارش از ابتدای سال آبی تا ۲۴ آذرماه سال جاری ۲۶ درصد نسبت به بلندمدت ۵۰ ساله کاهش داشته است اما ۸ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش نشان میدهد.
به گفته این مقام مسئول، مجموع ورودی سدها از ابتدای مهر تا ۲۵ آذرماه ۴ میلیارد مترمکعب بوده است که خبر از افزایش ۸ درصدی نسبت به سال گذشته میدهد. مخازن سدهای کشو نیز پرشدگی ۴۰ درصدی را نشان میدهند. بزرگزاده اضافه کرد: کاهش ۷ میلیارد مترمکعبی از چاههای غیرمجاز را شاهدیم که از طریق ۲۲۰ هزار کنتور در حال مانیتورینگ است. بیش از ۴۰۰ هزار چاه کشاورزی وجود دارد که از این تعداد ۲۲۰ هزار برقی و مابقی دیزلی یا چاههای کماهمیت هستند. به گفته این مقام مسئول، ۷۷ درصد برداشت آب از طریق همین ۲۲۰ هزار چاه کشاورزی صورت میگیرد. با رصد و پایش ۲۲۰ هزار کنتور هوشمند، برداشت غیرمجاز در چاههای مجوزدار کشاورزی ۷ میلیارد مترمکعب کاهش داشته است.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به وضعیت آبخوانهای کشور اظهار داشت: ۷۰ درصد از دشتهای کشور ۹۰ درصد چاههای کشور را در برگرفته است که اکنون در وضعیت بحرانی و ممنوعه بحرانی قرار دارند.
وی اضافه کرد: از ۶۰۹ دشت کشور، ۳۵۹ محدوده از کل محدودههای کشور شامل گزارش فرونشست از سوی سازمان زمینشناسی شده است.