اخبار کوتاه
پیشرفت 44 درصدی پروژههای محرومیتزدایی در جهاد آبرسانی
معاون مرکز جهاد آبرسانی با اشاره به اینکه در حال حاضر پیشرفت برنامهای پروژههای قرارداد محرومیتزدایی ۶۳ درصد و پیشرفت فیزیکی آن ۴۴ درصد است، افزود: از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای ارتقای کیفیت آب در ۲۰۰ روستای مواجه با تنش آبی استفاده میشود.
«مهدی خاناحمدی» در مورد آخرین وضعیت پیشرفت پروژههای جهاد آبرسانی گفت: در حال حاضر پیشرفت برنامهای پروژههای قرارداد محرومیتزدایی ۶۳ درصد و پیشرفت فیزیکی آن ۴۴ درصد است که در برخی از استانها مانند البرز، زنجان، آذربایجانشرقی و قم در آستانه تکمیل کل پروژه هدف در قرارداد اول هستند.
وی ادامه داد: با توجه به آنکه روستاهای دیگری وجود دارد که واجد شرایط تعریف پروژه آبرسانی یا ارتقای پایداری آبرسانی هستند، اما در قرارداد اول از قلم افتاده بودند، قرارداد دوم با هدف افزایش شمار پروژههای جهاد آبرسانی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون مرکز جهاد آبرسانی پیرامون اعتبارات این طرح گفت: اعتباراتی که جهت محرومیتزدایی پیشبینی شده است از محل اعتبارات مصوب بند ۳ جدول ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و همچنین تهاتر بندی تبصره ۱ در سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۹۰ هزار میلیارد ریال درحال تأمین است.
برداشت نخستین بشکه نفت از چاههای کمبازده احیاشده تا پایان امسال
رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با بیان اینکه طرح احیای چاههای کمبازده و بسته بزرگترین طرح دانشبنیان کشور است، گفت: کارهای مطالعاتی در حال انجام است و شرکتهای مشخصشده آماده تحویل گرفتن چاهها هستند و امیدواریم تا پایان امسال نخستین بشکه از چاههای کمبازده احیا شده را برداشت کنیم.
محمداسماعیل کفایتی گفت: وزارت نفت برای بار دوم شاگرد اول همکاری با شرکتهای دانشبنیان در کشور شده و این نشانه عزم جدی وزارت نفت در استفاده از توانمندی شرکتهای دانشبنیان در شرایط تحریمی است. دشمن ما را در یک جنگ اقتصادی و بالاتر از آن مهندسی با ترور دانشمندان هستهای و هوافضا قرار داده است.
وی، با اشاره به ظرفیت بالای مهندسی در کشور و قدمت صنعت نفت اظهار کرد: نقش حوزه مهندسی در این صنعت پررنگ است و عزم دانشبنیانها در استفاده حداکثری از این مهندسان است و پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت با رویکرد نوآوری کار را جلو میبرد و نمونه بارز آن احیای چاههای کمبازده و بسته است.