در حافظه موقت ذخیره شد...
هدررفت سالانه حدود ۳۵ درصد از محصولات کشاورزی
رضا نورانی گفت: وزارت جهاد با اصلاح الگوی کشت باید بهدنبال تنظیم بازار محصولات کشاورزی باشد که متأسفانه باوجود شعار اجرای این مصوبه و مطرح شدن آن، در عمل چیزی دیده نشده است.
به گفته او، اتخاذ تصمیمات خلقالساعه منجر به تعطیلی صادرات میشود، از اینرو باید به گونهای برنامه تنظیم شود که صادرات دچار وقفه نشود.
نورانی با بیان اینکه اخذ تعرفه و ممنوعیت یک شبه راهکار مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی نیست، افزود: اتخاذ این سیاستها موجب شد تا سیبزمینی روی دست تولیدکننده بماند به طوری که قیمت فروش از نرخ تمام شده تولید کمتر است.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ادامه داد: ممنوعیتهای گاه و بیگاه صادرات و اتخاذ سیاستهای تعرفهای موجب شده تا تجار خارجی از دیگر کشورها خرید کنند که بر این اساس صادرات پایداری نخواهیم داشت.
به گفته او، اتخاذ سیاست و تصمیمگیری در حوزه تولید و صادرات با مشورت تشکلها باید انجام شود که متأسفانه مسئولان وزارت جهاد به این موضوع توجهی ندارند.
نورانی با بیان اینکه سالانه بخش اعظم محصولات تولیدی هدر میرود، افزود: بنابر اعلام آخرین آمار فائو، سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات تولیدی در بخش کشاورزی به هدر میرود که این میزان غذای ۹ میلیون نفر است که اگر بتوانیم حداقل ۱۰ درصد از میزان ضایعات کم کنیم، جهش چشمگیری در صادرات خواهیم داشت.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: با رفع موانع صادراتی، پتانسیل صادرات محصولات کشاورزی تا ۱۰ میلیارد دلار وجود دارد.