صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • گزارش
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و شصت و یک - ۰۷ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و شصت و یک - ۰۷ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۹

اخبار

افزایش 18 درصدی صادرات کالا
متوسط ماهانه تجارت خارجی کشور در دولت سیزدهم نسبت به دولت گذشته 16.2 درصد بیشتر شده است.
طبق آمار گمرک و بانک مرکزی، میزان صادرات کالای کشور در دولت سیزدهم نسبت به دولت‌های یازدهم و دوازدهم از لحاظ شاخص میانگین ماهانه، 18 درصد بیشتر شده است. در 8 سال فعالیت دولت‌های یازدهم و دوازدهم مجموع صادرات کالای کشور (نفتی و غیرنفتی) 617 میلیارد دلار بود که متوسط ماهیانه آن 6.4 میلیارد دلار می‌شود. این در حالی است که در 27 ماه نخست فعالیت دولت سیزدهم، مجموع صادرات کالای کشور به 205 میلیارد دلار رسیده که متوسط ماهیانه آن 7.6 میلیارد دلار می‌شود. بدین ترتیب متوسط ماهانه صادرات کالای کشور در دولت سیزدهم نسبت به دولت گذشته بیش از 18 درصد رشد کرده است. به عبارت دیگر دولت سیزدهم هر ماه 1.2 میلیارد دلار صادرات کالایی بیشتری نسبت به دولت گذشته داشته است. مجموع تجارت خارجی کشور (صادرات و واردات کالا) نیز در 8 سال دولت گذشته 1115 میلیارد دلار بود که معادل متوسط ماهانه 11.6 میلیارد دلار می‌شود. این در حالی است که مجموع تجارت خارجی کشور در 27 ماه نخست دولت سیزدهم 364.4 میلیارد دلار شده که معادل متوسط ماهانه 13.5 میلیارد دلار است.

تعرفه 4700 کالا میان ایران و اوراسیا صفر می‌شود
در موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و اوراسیا حدود ۱۰ درصد اقلام میان کشورهای مورد توافق تحت پوشش موافقتنامه قرار می‌گرفت. اگر چه در گام نخست تعرفه کاهش پیدا کرد، اما صفر نشد که طی چهار سال گذشته تا آبان‌ماه ۱۴۰۲ نیز طبق روال انجام شد و همچنان نیز ادامه دارد.
میرهادی سیدی، مشاور امور بین‌الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه تجارت گفت: در سال نخست اجرای موافقتنامه تجارت ترجیحی، کل صادرات ایران ۲۵ درصد افزایش پیدا کرد، اما اقلامی که امتیاز تعرفه‌ای داشتند با ۸۳ درصد افزایش صادرات مواجه شد که نشان‌دهنده تفاوت معنادار بین اقلام مورد توافق برای کاهش تعرفه و دیگر کالاها بود و به چهار برابر رسید.
وی با بیان اینکه این روند در چهار سال گذشته با حدود ۴۰ درصد افزایش صادرات ادامه پیدا کرد، افزود: در مدت اجرای موافقتنامه تجارت ترجیحی مبادلات ایران و اوراسیا به کاهش تعرفه‌ها حساسیت نشان داده و موجب افزایش تجارت می‌شود، زیرا پیش از این، توافق حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بود که در این مدت به هفت میلیارد دلار رسید.
وی افزود: در موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ۸۷ اقلام کالایی میان اعضا با ایران صفر می‌شود و انتظار می‌رود این موضوع تجارت فی‌مابین را بیش از گذشته افزایش دهد.
رئیس گروه مذاکره‌کننده موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا تأکید کرد: بررسی‌های آماری نشان می‌دهد امکان افزایش حجم تجارت ایران با کشورهای عضو اوراسیا تا ۳۰ میلیارد دلار وجود دارد و حتی اعضای اتحادیه این میزان را تا ۴۰ میلیارد دلار نیز اعلام کرده‌اند.
سیدی با تأکید بر اینکه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا در وضعیت کنونی توافقات کشورمان را تغییر می‌دهد، اظهار داشت: تعرفه گمرکی حدود چهار هزار و ۷۰۰ کالا میان ایران و اعضای این اتحادیه صفر می‌شود و یکی از مزایای آن امضای توافقنامه با پنج کشور است که می‌تواند سهم صادرات ایران از توافقات تجاری جهانی را افزایش دهد.

جستجو
آرشیو تاریخی