صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • اقتصادی
  • کلان
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره هفده - ۰۷ تیر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره هفده - ۰۷ تیر ۱۴۰۲ - صفحه ۱۰

صادرات 200 میلیون دلاری محصولات فناوری محقق می‌شود

۴۰ میلیون کاربر فعال در پیام‌رسان‌های داخلی

 


«سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کل کشور به ۱۵ درصد خواهد رسید» این موضوعی بود که «عیسی زارع‌پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در افتتاحییه الکامپ به آن اشاره کرد. وی با شرح میزان توسعه اینترنت روستایی، پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و سرعت گرفتن اجرای پروژه فیبرنوری در کشور اعلام کرد: تمام این موارد منجر به رشد اقتصاد دیجیتال می‌شود.
زارع‌پور در این باره گفت: شعار این نمایشگاه آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال است و دولت نیز برای دستیابی به این هدف در برنامه هفتم توسعه بسته خوبی پیش‌بینی کرده است. اکنون سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کشور ۷.۸ درصد است که باید در پایان برنامه به ۱۵ درصد برسد. یکی از سرفصل‌های اصلی این برنامه اقتصاد دیجیتال است که معماری توسعه اقتصاد دیجیتال را در چند ماده مهم لحاظ کرده است.
به گفته زارع‌پور، نخستین گامی که در این خصوص باید برداشته شود برعهده وزارت ارتباطات است. این وزارتخانه مکلف شده ظرف مدت ۶ ماه سند توسعه اقتصاد دیجیتال کشور را تهیه کرده و به تصویب هیأت وزیران برساند. علاوه بر آن تمام دستگاه‌های کشور نیز باید از شهریور سال‌جاری تا شهریور آینده برنامه هوشمندسازی، تحول و توسعه اقتصاد دیجیتال بخش خود را تهیه و به تصویب هیأت وزیران برسانند. در این برنامه بر استفاده از فناوری‌های نوین مانند اینترنت اشیا تأکید شده است که وزارت ارتباطات باید برای دستیابی به این مهم زیرساخت‌های ارتباطی و پردازشی را توسعه دهد.

صادرات محصولات فناوری
با آغاز به کار دولت سیزدهم توجه به توسعه محصولات دانش‌بنیان بومی حوزه فناوری به شکل جدی در دستور کار قرار گرفت. توسعه پیام‌رسان‌ها و تجهیزات بومی برای پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از آن دست کارهایی بود که حالا پس از چند ماه تلاش نتیجه داده است؛ وزیر ارتباطات به روند توسعه محصولات و سکوهای دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: در ۶ ماه گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون دلار قرارداد بین شرکت‌های ایرانی و خارجی منعقد شده است. امیدواریم بتوانیم زمینه صادرات محصولات دیگر بر بستر زیرساختی را که دولت فراهم کرده  مهیا کنیم. در هفته‌های آتی اجلاس وزرای عضو سازمان «اکو» را در تهران برگزار خواهیم کرد و از برخی وزرای ارتباطات کشورهای دیگر خواسته‌ام در این مراسم حضور پیدا کنند تا زیرساختی برای استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر ایجاد شود.
توسعه ارتباطات روستایی یکی از اولویت‌ها بوده، براین اساس تاکنون در دولت سیزدهم حدود ۴۱۰۰ روستای بالای بیست خانوار به اینترنت پرسرعت متصل شده‌اند.
عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به اهمیت روایت اول رسانه‌ای اشاره کرد و از مجموعه روابط عمومی‌های خواست که در لحظه، پاسخگوی سؤالات، شبهات و ابهامات مردم باشند.وی با اشاره به اینکه روابط عمومی‌ها زبان گویای وزارتخانه هستند، گفت: به همین منظور و برای پاسخگویی بهتر باید نسبت به اقدامات و کارهای انجام شده اطلاعات کامل و دقیقی داشته باشند.

تحقق 75 درصدی تا پایان سال
زارع‌پور به برخی از اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم اشاره کرد و به شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از کلان پروژه‌های این وزارتخانه پرداخت و افزود: شبکه ملی اطلاعات به عنوان یک زیرساخت پرسرعت و امن در گستره جغرافیای سرزمینی ایران از سال‌های گذشته آغاز شده و تا دولت سیزدهم حدود ۲۳ درصد پیشرفت داشته و بر اساس اعلام مرکز ملی فضای مجازی تا بهمن سال گذشته به ۵۷ درصد رسیده و تاکنون نیز به حدود ۶۲ درصد پیشرفت کار منجر شده و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان سال‌جاری نیز این رقم به ۷۵ درصد خواهد رسید.

آغاز پروژه FTTx
وی به پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها به عنوان یکی دیگر از کلان پروژه‌های وزارت ارتباطات اشاره کرد و افزود: این پروژه نیاز کشور در دهه‌های آینده در حوزه ارتباطات را مرتفع می‌کند و کاری است که تمام کشورهای پیشرفته در دنیا نیز انجام داده یا در حال انجام آنند.
زارع‌پور تصریح کرد: پروژه FTTx تا پایان سال در تمامی شهرها آغاز می‌شود و کار بزرگی است که می‌تواند در مردم امید ایجاد کند و به همین دلیل باید شروع و پایان این کار در هر شهر به تصویر کشیده شود.
 
فراگیری پنجره ملی خدمات هوشمند
وی دولت هوشمند و پنجره ملی خدمات دولت هوشمند را یکی دیگر از اقدامات این وزارتخانه اعلام کرد و افزود: بسیاری از خدمات دولت هم‌اکنون از طریق این پنجره در دسترس مردم قرار دارد و تا پایان سال نیز تمام خدمات دولتی بر اساس قانون باید در این پنجره ارائه شود.
زارع‌پور بعد از اشاره به اقدامات انجام شده در وزارت ارتباطات از کارکنان و مدیران روابط عمومی‌ها خواست نسبت به تبلیغ و ترویج ظرفیت‌های داخلی در حوزه‌های مختلف این وزارتخانه اهتمام بیشتری داشته باشند.

 

بــــرش

رکورد زنی در پرتاب فضایی، عملیاتی و تحقیقاتی
وزیر ارتباطات حمایت و تقویت پیام‌رسان‌های داخلی را یکی دیگر از اقدامات دوره جدید در وزارت ارتباطات اعلام کرد و گفت: در حال حاضر بر اساس داشبورد فایربیس گوگل بیش از ۴۰ میلیون کاربر فعال ماهانه در پیام رسان‌های داخلی حضور دارند و از خدمات و سرویس‌ها استفاده می‌کنند. زارع‌پور درباره اهمیت داده‌های دیجیتال و پلتفرم‌های بومی نیز گفت: اگر کشوری در دنیای دیجیتال دارایی‌های دیجیتال نداشته باشد حکمرانی آن کشور در اختیار دیگران قرار می‌گیرد و مستعمره دیجیتالی کشورهای دیگر می‌شود. وی به دستاوردهای فضایی در دولت سیزدهم نیز اشاره‌ای کرد و افزود: در دوره کوتاه دولت سیزدهم ۷ پرتاب فضایی عملیاتی و تحقیقاتی داشتیم که سابقه نداشته است و امسال نیز پرتاب‌های دیگری برنامه‌ریزی شده است. وزیر ارتباطات تصریح کرد: برای اولین بار ما هم‌اکنون می‌توانیم به وسیله ماهواره‌های خود، تصاویر رنگی از هر جای دنیا با دقت یک متر داشته باشیم.

 

جستجو
آرشیو تاریخی