ایران به یکی از محورهای علم و فناوری میشود
تأسیس ۶ هاب فناوری
«روحالله دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در افتتاحیه الکامپ به فناوریهای کلیدی که اقتصاد دیجیتال به آن وابسته است اشاره کرد و گفت: مسأله اقتصاد دیجیتال به چند فناوری کلیدی وابسته است و ماندگاری در این حوزه زمانی رقم میخورد که به تولید و توسعه فناوریهایی مانند میکروالکترونیک، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی ورود کنیم و قطعاً اگر به این سه فناوری تولیدمحور توجه نداشته باشیم، ممکن است بازارهای خود را از دست بدهیم. دهقانی از تأسیس ۶ هاب فناوری در کشور خبر داد و تأکید کرد: باید در این هابها موضوعات بزرگ و قابل اعتنا با ظرفیتهای عظیم در آن بررسی شود و پژوهشگران فناوری بتوانند در آنجا فعالیت کنند. برای دستیابی به سهم ۱۵ درصدی اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کل کشور که وزیر ارتباطات نیز بارها بر آن تأکید کرده است، نیاز به تنوع مالی و سرمایهگذاریهای متعدد است تا شرکتهای مستعد در حوزه فناوری بتوانند با سرعت بیشتری پیشرفت کنند. دهقانی گفت: برنامه این است که ایران به عنوان یکی از محورهای اصلی منطقه در حوزه علم و فناوری شناخته شود و فعالیت کند. معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تأکید بر ضرورت ایجاد یک منطقه علم و فناوری در کشور درباره احداث ۶ هاب (منطقه) فناوری در کشور گفت: هابهای فناوری معاونت علمی در حوزههای مختلفی تأسیس میشوند که یکی از آنها هوش مصنوعی است، البته در حوزههای دیگر مانند مواد میکروالکترونیکی نیز این هابها را ایجاد خواهیم کرد. معتقدیم قطعیترین و بهترین توسعه محتوای ملی این است که بازیگران ملی در آن بازی تعریف شوند. هر کاری که در ابعاد ملی تعریف کنیم را با حضور بازیگران ملی پیش خواهیم برد. معاون علمی و فناوری رئیسجمهور تصریح کرد: «هاب» یا آزمایشگاه ملی محلی را برای حضور، زندگی و کار با امکانات لازم برای کسانی که به صورت هدفمند برای چند مسأله مشخص کار میکنند، ایجاد میکند. این محل صرفاً جایی برای آزمایش فناوری نیست و در آنجا تولید فناوری صورت میگیرد. دهقانی فیروزآبادی درباره حضور شرکتهای چینی در نمایشگاه الکامپ، گفت: چین به عنوان کشور دوست که در سالهای اخیر نیز ارتباطات و پیمان همکاری ما با آنها بسیار محکمتر پیش میرود، یکی از کشورهای جدی مورد هدف برای همکاری است. در این نمایشگاه نیز چند شرکت بسیار خوب حضور داشتند و امیدواریم این همکاریها ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین توسعه روابط با جهان عرب برای ما خیلی ارزشمند است، چرا که اشتراک بزرگی با یکدیگر داریم که آن اشتراک دینی است و از طرف دیگر همسایگی نیز یک مزیت ویژه است و در برنامههای سرمایهگذاری علاقهمند به انجام پروژههای مشترک هستیم. دهقانی فیروزآبادی تأکید کرد: این نمایشگاه نسبت به نمایشگاههایی که در سالهای گذشته برگزار میشد، پر رونقتر است و رونق اصلی آن از این نظر است که شرکتهای دانشبنیان ایرانی خوبی در این نمایشگاه حضور دارند و اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است. معاون علمی و فناوری رئیسجمهور افزود: هدف اصلی ما از دعوت میهمانان و شرکتهای خارجی، شکل دادن ارتباطات بیتوبی(ارائه خدمات به کسب و کارها) بین شرکتهاست و معتقدیم که دنیای اقتصاد دیجیتال دنیای بدون مرز است و میتوان همکاری وسیعی با تمام شرکتهای دنیا داشت؛ به این امید که عدالت و رشد و تعالی انسانی با کمک این شرکتها در تمام دنیا رقم بخورد.
بــــرش
تمرکز دیپلماسی بر پایه فناوری
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور درباره همکاری با کشورهای دیگر بیان کرد: حوزه علم و فناوری یک حوزه سفید در حوزه دیپلماتیک است و تمام دنیا میدانند که علم و فناوری یک ارزش است. مسائل دیگر گاهی محل اختلاف است اما در این حوزه همه علاقهمند به همکاری هستند. دیپلماسی بر پایه فناوری باید یکی از جدیترین ارکان دیپلماسی در کشور ما باشد؛ البته این اتفاق رخ داده و از کشورهای متعددی در این نمایشگاه حضور پیدا کردهاند و میشد کشورهای دیگر نیز در نمایشگاه امسال حضور داشته باشند.
وی اضافه کرد: اقتصاد دیجیتال ۲ ویژگی دارد؛ نخست اینکه حوزه علم و فناوری است و جذابیت عمومی دارد و از طرف دیگر ماهیت نرم آن خیلی مرزشناس و محدودیتشناس نیست و یک بستر خوبی برای توسعه همکاریها خواهد بود. با توجه به شرایط دنیا و کشور لازم است یک منطقه قدرتمند علم و فناوری داشته باشیم. سیاست ما این است که ایران به عنوان یکی از محورهای اصلی منطقه علم و فناوری شناخته شود و فعالیت کند.