صنایع بزرگ باید از ظرفیت آموزشهای مهارتی استفاده کنند
رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور گفت: هماکنون متأثر از تحولات فناورانه، دامنه تغییرات وسیع و زمان آن کوتاه است و صنایع بزرگ برای بهروزرسانی آموزشهای ناشی از این شرایط باید در روند جذب و آموزش نیروها از ظرفیت آموزشهای مهارتی، استفاده کنند.
به گزارش سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، این سازمان با گروه خودروسازی ایرانخودرو یک توافقنامه به امضا رساند. هدف از امضای این توافقنامه، همکاری در تدوین و بازنگری استانداردهای شایستگی، حرَف و مشاغل گروه آموزش مهارتهای فنی، غیرفنی (مهارتهای نرم)، عمومی و تخصصی و سنجش مهارت و تعیین صلاحیت حرفهای مشاغل و کارکنان ایران خودرو است.
مهرداد عظیمی، رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور به تشریح ظرفیتهای این سازمان از جمله ۶۵۸ مرکز، ۵ هزار مربی، ۲۱ هزار آموزشگاه آزاد، ۴۸۰۰ کارگاه آموزشی در مراکز دولتی و ۱۱ هزار استاندارد آموزشی، پرداخت و اظهار داشت: با این ظرفیتها و انعقاد تفاهمنامه با بنگاههای بزرگ اقتصادی و صنعتی کشور از جمله گروه خودروسازی سایپا، شریک مطمئن صنایع کشور هستیم.
وی افزود: هماکنون متأثر از تحولات فناورانه، دامنه تغییرات وسیع و زمان آن کوتاه است و صنایع بزرگ برای بهروزرسانی آموزشهای ناشی از این شرایط باید در روند جذب و آموزش نیروهای جدید از ظرفیت آموزشهای مهارتی، استفاده کنند. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اعتبار جهانی مدرک سازمان آموزش فنی و حرفهای، خاطرنشان کرد: با این ظرفیتها، کارگاههای آموزشی با هدف توسعه سرمایه انسانی و ایجاد شغل فعالیت میکنند و آموزشهای مهارتی منجر به اشتغال، سیاست راهبردی این سازمان است. عظیمی بیان کرد: از ۵۰ هزار آموزش منجر به اشتغال تاکنون، بیش از ۳۱ هزار مورد در سامانه رصد اشتغال ثبت شده و برای سال آینده عدد ۲۰۰ هزار نفر را پیشنهاد دادهایم.
وی به ظرفیتهای بینالمللی گروه صنعتی ایرانخودرو اشاره و تصریح کرد: باتوجه به تعیین دیپلماسی مهارت به عنوان یکی از راهبردهای اساسی سازمان آموزش فنی و حرفهای، این سیاست میتواند به صدور فناوری و آموزش نیروهای واحد در کشورهای دیگر کمک شایانی کند. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از آمادگی برای استفاده از ظرفیت مربیان مجرب ایرانخودرو در آموزشهای مهارتی گفت و تأکید کرد: همافزایی بین سازمان آموزش فنی و حرفه کشور و گروه صنعتی ایرانخودرو میتواند باعث تغییرات محسوس در زمینه مهارتآموزی و افزایش کیفیت محصولات تولیدی این گروه شود.
علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایرانخودرو در این مراسم گفت: با تحلیل شرایط مهارتآموزی در کشور از آموزش فنی و حرفهای بهعنوان حلقه واسطه بین کارگاه تا دانشگاه نام برد و تصریح کرد: ظرفیتهای این سازمان میتواند باعث ارتقای کیفیت تولید کشور شود و با توجه به بازنشستگی ۲۰ هزار نفر در سال آینده، آموزشهای مهارتی افراد جدیدالورود و آزمون استخدام آنان باید از طریق سازمان فنی و حرفه کشور صورت گیرد.
وی افزود: با اشاره به وضعیت مهارتآموزی در کشور، آموزشهای فنی و حرفهای، منطبق با نیاز جامعه میباشد و این سازمان، بهترین خدمت را به کشور ارائه میدهد. وی با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفهای یک سازمان مؤثر و مفید برای علمآموزی و مهارتآموزی است، تصریح کرد: با توجه به قابلیتهای این سازمان، نیازمند آموزشهای مهارتی هستیم و با همافزایی، برای آموزش نیروهای ماهر بهخصوص فنی، تلاش و همکاری میکنیم.