اخبار

بازدید رهبر انقلاب
از نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخلی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز دوشنبه از نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخل که در محل حسینیه امام خمینی(ره) برپا شده بود، بازدید کردند؛ مهم‌ترین ویژگی نمایشگاه امسال، تولید داخل با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان و زنجیره تأمین تولید بود.
در این نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های «انرژی»، «صنعت نفت و پتروشیمی»، «صنایع خودروسازی»، «معدن و صنایع معدنی و فلزی»، «ارتباطات و فناوری اطلاعات و ساخت ماهواره»، «صنایع غذایی و کشاورزی»، «تجهیزات پزشکی»، «صنایع دستی»، «حمل و نقل هوایی، دریایی، ریلی و زمینی»، «صنایع نساجی» و «مسکن و لوازم خانگی» آخرین دستاوردها و تولیدات خود را به نمایش گذاشته بودند.
توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در طراحی و ساخت تجهیزات صنایع حفاری چاه‌های نفت و صنعت پتروشیمی و کاتالیست‌ها یکی از بخش‌های این نمایشگاه بود. شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه برق و نیروگاه نیز دستاوردها و توانمندی‌های خود را در این نمایشگاه عرضه کرده بودند.
در این نمایشگاه همچنین خودروها و موتورسیکلت‌های برقی و شارژرهای آنها و موتورهای بهینه‌سازی شده خودرو با مصرف پایین ارائه شده بود. برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای دانش‌بنیان شدن شرکت‌های بزرگ صنعتی و همچنین فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در بخش‌های مختلف در این نمایشگاه توضیح داده شد. صنعت فولاد و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در این بخش و همچنین در بخش صنایع معدنی همچون مس بخش دیگری از این نمایشگاه بود.

نگاهی به رکوردهایی که دولت سیزدهم در صنعت فضایی ثبت کرد
پرتاب ۱۱ ماهواره ظرف مدت ۲ سال، دستیابی به مدار ۷۵۰ کیلومتری برای نخستین بار و تزریق موفق و همزمان سه ماهواره در مدار از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم در حوزه فضایی است.
به گزارش ایرنا، دی ماه ۱۴۰۰ زمانی که تنها چند ماه از آغاز دولت سیزدهم می‌گذشت و رئیس جمهوری پس از حدود ۱۰ سال جلسه شورای عالی فضایی را برگزار کرد، نخستین پرتاب ماهواره انجام شد.
در این پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ بهینه‌ شده، سه محموله تحقیقاتی را از پایگاه فضایی امام خمینی(ره) پرتاب کرد که جدایش مرحله اول و دوم ماهواره‌بر نیز انجام شد اما موفقیت آن ۱۰۰ درصدی نشد.پس از این پرتاب و در یک سال ابتدایی دولت سیزدهم، ماهواره‌های نور ۲ نیز با موفقیت پرتاب شد.
پس از آن ماهواره «خیام» در یک همکاری مشترک با کشور روسیه از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان توسط ماهواره‌بر سایوز به فضا پرتاب شد. این ماهواره که مالکیت آن در اختیار سازمان فضایی ایران است، با سنجنده‌های دقیق در طیف‌های مختلف، زیرساختی مناسب برای هوشمندسازی بخش‌های گوناگون کشور است. ارتقای بهره‌وری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری، ساخت‌وسازهای غیرمجاز و مقابله با جنگل‌خواری، پایش مخاطرات زیست محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و بسیاری از کاربردهای دیگر از جمله کاربردهای داده‌های دریافت شده از ماهواره خیام است.
 
نگاهی به رکوردهایی که ایران در صنعت فضایی ثبت کرد
مهر ماه ۱۴۰۱ نمونه آزمایشی «بلوک انتقال مداری سامان» با یک فروند کاوشگر زیرمداری با موفقیت پرتاب شد و مورد آزمون قرار گرفت. پرتاب‌های انجام شده در دولت سیزدهم امروز به ۱۱ عدد رسید که با تعداد تمام پرتاب‌های ۱۰ سال گذشته برابری می‌کند. پرتاب ماهواره به فضا چه تحقیقاتی باشد چه آزمایشی، ثمره تلاش‌های صنعت فضایی کشور روی زمین است و تا زمانی که به فضا پرتاب نشود نمی‌توان ارزیابی درستی از آن داشت.
در نتیجه همین پرتاب‌ها، کشورمان ایران برای نخستین بار با موفقیت به مدار ۷۵۰ کیلومتری از سطح زمین دست پیدا کرد و اکنون ماهواره‌برهای ایرانی در کلاس سبک در مدارهای ۵۰۰ کیلومتری و ۷۵۰ کیلومتری از سطح زمین تثبیت شده‌اند.
هدف صنعت فضایی ایران این است که محموله‌های سنگین‌ چند صد کیلویی را در مدار ۵۰۰ تا ۷۵۰ کیلومتری قرار دهد. وزن محموله‌های کنونی حدود ۱۰۰ کیلوگرم است. طبق برنامه ۱۰ساله صنعت فضایی و در افق ۱۴۱۰، ایران باید بتواند محموله‌هایی که وزن آنها به «تن» می‌رسد را با موفقیت پرتاب کند.

جستجو
آرشیو تاریخی