صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره دویست و چهار - ۰۲ اسفند ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و چهار - ۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - صفحه ۱۰

قائم مقام وزیر کشاورزی:

بیش از نیاز، گوشت قرمز تأمین کردیم

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی از تأمین گوشت قرمز بیش از ۳ برابر نیاز کشور خبر داد و گفت: مجموع کالاهای اساسی مورد نیاز شب عید و ماه مبارک رمضان تأمین شده و نگرانی وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، «علیرضا پیمان پاک» در بیست و چهارمین نمایشگاه مطبوعات با حضور در غرفه ایرنا گفت: اکنون با برنامه‌ریزی که صورت گرفته برای ۳ تا ۴ ماه آینده نهاده‌ها و کالاهای اساسی تأمین شده است. قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی افزود: تخصیص و تأمین ارز کشتی‌هایی که در لنگرگاه هستند یا ترخیص شده‌اند یا در مسیر هستند انجام شده است و ما هیچ بحرانی در حوزه نهاده‌ها و کالاهای اساسی نداریم. به گفته پیمان پاک، خوراک دام و اقلامی چون شیر، لبنیات، گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، شکر و روغن خوراکی و مجموع کالاهای اساسی مورد نیاز شب عید و ماه مبارک رمضان تأمین شده و نگرانی وجود ندارد. وی تصریح کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که برای تولید صورت گرفته است از جمله تولید مرغ که ۱۵۰ میلیون جوجه‌ریزی در دی و بهمن ماه محقق شده است تا فروردین هیچ نگرانی و چالشی را در تأمین مرغ، تخم‌مرغ و سایر کالاهای اساسی نخواهیم داشت.
 
تأمین روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن گوشت قرمز تا پایان فروردین
پیمان پاک ادامه داد: در حوزه گوشت قرمز با برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته و تخصیص ارز مناسب تا پایان فروردین ۱۴۰۳ روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن گوشت گرم وارد کشور می‌شود. قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: طبق آمار معاونت بازرگانی حدود ۲۸ هزارتن فقط گوشت منجمد بخش خصوصی داریم که ۷ تا ۸ هزارتن آن ترخیص شده و هنوز ۱۰ هزارتن آن در بنادر در حال ترخیص است.
پیمان پاک تأکید کرد: در حال حاضر حدود ۱۰ تا ۱۲ هزارتن گوشت قرمز در مسیر داریم این در حالی است که ماهانه ۸ هزارتن گوشت قرمز منجمد نیاز داریم که بیش از ۳ برابر نیاز کشور تأمین و وارد شده است بنابراین بحرانی در حوزه گوشت قرمز نخواهیم داشت.  قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی که برای احیای تولید گوشت قرمز داشتیم، تأمین جو صورت گرفت که پایین‌تر از نرخ مصوب بوده است. وی گفت: براساس برنامه‌ریزی تولیدی دامداران و آمار مرکز آمار بیش از ۲۵ درصد زایش‌های دام افزایش پیدا کرده است بنابراین به نظر می‌رسد که سال آینده عرضه گوشت داخلی ما به مراتب بیشتر از امسال باشد تا بتوانیم واردات را کاهش بدهیم.
 
روند کاهش قیمت گوشت قرمز گرم داخلی
وی با بیان اینکه قیمت فعلی گوشت مرغ به طور میانگین ۸۰ هزارتومان است، افزود: طبق برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی اگر مازاد تولید مرغ در برخی استان‌ها داشته باشیم شرکت پشتیبانی وارد بازار می‌شود، اکنون طی یکی دو هفته شرکت وارد خرید شده است که با خرید حمایتی ذخایر خود را تکمیل خواهد کرد تا تولیدکنندگان آسیب نبینند و تولید به صورت خطی ادامه پیدا کند. قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در حوزه گوشت قرمز طی ۳ تا ۴ هفته گذشته روند نزولی بوده است و طبق برنامه‌ای که داریم استمرار خواهد داشت و تلاش داریم قیمت هر کیلوگرم لاشه داخلی به ۴۲۰ تا ۴۵۰ هزارتومان برسد، امروز قیمت گوشت قرمز در میدان بهمن بین ۴۷۰ تا ۴۹۰ هزارتومان بوده است.
به گفته پیمان پاک، پیش از این قیمت هر کیلوگرم لاشه گوشت قرمز ۵۳۰ هزارتومان بوده است. وی اضافه کرد: امیدواریم این روند با توجه به اینکه در پایان سال هستیم تقاضا بیشتر می‌شود بازار را پاسخ بدهیم به سمتی برویم که قیمت‌ها نزولی باشد.
 
بخش خصوصی گوشت منجمد را با قیمت مصوب کیلویی ۲۸۵ هزارتومان عرضه می‌کند
پیمان پاک درباره واگذاری توزیع گوشت قرمز منجمد از شرکت پشتیبانی امور دام به بخش خصوصی گفت: در این مورد گلایه‌ای واردکنندگان داشتند که با توجه به حواله‌هایی که شرکت پشتیبانی امور دام صادر می‌کند و مجموعه‌هایی که معرفی می‌کند علاوه بر تأخیر در بحث پرداخت مجموعه‌ها، حجم پایین بوده است بنابراین گوشت بخش خصوصی به خوبی عرضه نمی‌شد.  قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی افزود: اکنون بین ۵ تا ۶ هزارتن گوشت آماده در سردخانه‌ها داریم که باید سرعت عرضه افزایش یابد.
به گفته وی، مقرر شده که اتحادیه وارد کنندگان عرضه گوشت منجمد در بازار را تسهیل کنند و سرعت بدهند، بنابراین تلاش داریم این حجم گوشت به فوریت وارد بازار شود، اتحادیه واردکنندگان نیز مکلف است با همان نرخ مصوب ۲۸۵ هزارتومان این محصول را عرضه کند.
پیمان پاک اضافه کرد: اولویت عرضه گوشت منجمد در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز پرمصرف صنف و صنعت است که بیشترین مصرف مربوط به آنها است ما به دنبال این هستیم که مراکز پرمصرف صنف و صنعت وارد بازار گوشت گرم نشوند تا تعادل بازار به هم نریزد.
 وی افزود: برنامه شرکت پشتیبانی امور دام کشور در هماهنگی با بخش خصوصی این است که عرضه انجام شود و بتوانند عرضه را سرعت بدهند.
جستجو
آرشیو تاریخی