تقویت عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی
سیزدهمین کنفرانس وزارتی سازمان تجارت جهانی با حضور ۱۷۵ هیأت تا پایان هفته جاری در ابوظبی امارات در حال برگزاری است. در این رویداد وزرای بازرگانی و مسئولان بلندپایهای از سراسر جهان حضور دارند و درباره قوانین و مقررات حاکم بر فعالیتهای تجارت جهانی و بازسازی آینده آن رایزنی خواهند کرد.
تداوم حمایتهای تجاری چین
عباس علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه افتتاحیه اجلاس وزرای سازمان تجارت جهانی در اواسط هفته جاری با همتایان خود از کشورهایی نظیر چین، صربستان، ساحل عاج، بحرین، عربستان، کویت، نپال، قطر، عراق، عمان و لبنان دیدار و گفتوگو داشت. همچنین وزرای این کشورها بر گسترش تعاملات اقتصادی، تجاری و صنعتی بین ایران و کشور متبوعشان تأکید کردند.
علیآبادی در دیدار با وزیر بازرگانی چین بیان کرد: چین بزرگترین شریک تجاری ایران است و ما به گسترش هرچه بیشتر روابط اقتصادی بین دو کشور تأکید داریم. وزیر تجاری چین با بیان اینکه چین از گسترش روابط اقتصادی بین ایران و چین حمایت میکند، افزود: ما همیشه از الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی حمایت کردهایم و این حمایت را ادامه خواهیم داد. در این ملاقات دو طرف، تعمیق هرچه بیشتر روابط اقتصادی و تجاری فیمابین را مدنظر قرار دادند.
دعوت برای حضور در اکسپو
وزیر صربستان نیز از علیآبادی برای دیدار از این کشور و گفتوگوهایی بیشتر برای گسترش همکاری دعوت کرد. وزیر صمت کشورمان نیز بیان کرد: به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و صربستان آمادگی دارد، نقش خود را در استمرار همکاریها ادامه دهد. علیآبادی از وزیر تجارت ساحل عاج نیز دعوت کرد از اکسپوی ایران که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تهران برگزار میشود، دیدن کند.
تعهد جدی دولتهای در حال الحاق
براساس این گزارش، وزیر صنعت معدن تجارت درباره نشست وزرای گروه غیر رسمی دولتهای در حال الحاق به سازمان تجارت جهانی (دبلیو تی او) گفت: این اقدام گام مهمی در جهت تقویت همکاری میان کشورهایی است که در انتظار عضویت در سازمان تجارت جهانی هستند.
علیآبادی در جلسه گروه غیررسمی کشورهای در حال الحاق سازمان تجارت جهانی (WTO) که در حاشیه سیزدهمین اجلاس وزرای سازمان تجارت جهانی در ابوظبی برگزار شد، افزود: مشارکت در نشست وزرای گروه غیررسمی دولتهای در حال الحاق به سازمان تجارت جهانی برای بنده مایه افتخار است. وی افزود: ما از تشکیل بهنگام این گروه در سال ۲۰۱۸ خرسندیم. این اقدام گام مهمی در جهت تقویت همکاری میان کشورهایی است که در انتظار عضویت در سازمان تجارت جهانی هستند.
وی از جمهوری ازبکستان بابت تلاشهای مستمر در دوره ریاست گروه قدردانی کرد و ادامه داد: تعهد ازبکستان به تسهیل گفتوگو و همکاری میان دولتهای در حال الحاق شایسته تقدیر است. براساس دستاوردهای حاصل شده تاکنون، جمهوری اسلامی ایران مصمم به تقویت بیشتر کارایی این گروه است.
وی عنوان کرد: از دبیرخانه تجارت جهانی برای نقشآفرینی در تشکیل و حمایت از این گروه سپاسگزارم و بر این باوریم که این گروه غیررسمی، محفلی مهم برای تبادلنظر و آگاهی از مسائل گسترده درونسازمانی عمل میکند. وزیر صمت بیان داشت: افزایش آگاهی از تحولات در درون سازمان بویژه برای دولتهای در حال الحاق، برای جهتگیری صحیح و آمادگی در ورود به یک سازمان امری حیاتی است. همچنین بیانیه گروه که در این نشست تصویب خواهد شد، نشاندهنده تعهد جدی دولتهای در حال الحاق به رعایت اصول نظام تجارت چندجانبه است. وی خاطرنشان کرد: همانگونه که مستحضرید جمهوری اسلامی ایران نقش فعالی در این بیانیه داشته و از آن حمایت میکند.
فراهم ساختن شرایط برد - برد
همچنین با حضور معاون دبیرکل سازمان تجارت جهانی نیز، مباحث و منافع کشورهای در حال الحاق مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت. ژانگ اظهار داشت: کشورهایی که به عضویت «دبلیو تی آو» درآمدهاند، نشان دادند با حمایت سیاسی و تلاش خوب، عضویت در WTO قابل تحقق است و به شرایطی برد - برد میانجامد.
گروه غیررسمی دولتهای در حال الحاق به WTO متشکل از ۲۴ کشور است که در سال ۲۰۱۸ تشکیل شده و منافع کشورهای در حال الحاق را نمایندگی میکند. همچنین گروه غیررسمی کشورهای در حال الحاق تلاش میکند روند پیوستن کشورهای در حال الحاق را به این سازمان بینالمللی تسهیل کند.