ارزش مبادلات تجاری ایران با عربستان از امارات هم فراتر میرود
به گزارش «ایران اقتصادی»، فارس به نقل از پایگاه خبری العربیالجدید اعلام کرد:یکی از شاخصهای توسعه و تحکیم روابط عربستان و ایران در تصمیم ایجاد اتاق بازرگانی مشترک بین دو کشور است.
این رسانه به اشاره به مطرح شدن ایده تشکیل اتاق بازرگانی مشترک بین تهران و ریاض از سوی احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران در کمتر از یک ماه پس از امضای توافق ازسرگیری روابط دیپلماتیک تهران- ریاض نوشت:در همین راستا بخش خصوصی ایران اقداماتی را برای تقویت روابط اقتصادی با عربستانسعودی و آغاز مبادله هیأتهای تجاری به منظور تقویت تبادلات تجاری بین دو کشور با تمرکز بر چندین بخش بویژه نفت و مواد غذایی آغاز کرده است.
العربیالجدید در ادامه به نقل از فایننشال تریبون، روزنامه انگلیسیزبان چاپ تهران مدعی شد: تهران به حمایت عربستانسعودی در چندین بخش، بویژه در بخش نفت نیاز دارد، زیرا ایران تولیدکننده بزرگ نفت است، اما بسیاری از پالایشگاههای ایران قدیمی هستند.
این رسانه قطری بر اساس گزارش فایننشال تریبون افزود: عربستانسعودی نیز به تخصص ایرانیان در زمینه بهبود بهرهوری انرژی و تنوع بخشیدن به منابع خود نیاز دارد و تعمیق روابط اقتصادی با ایران باعث تقویت حرکت عربستانسعودی به سمت استقلال دور از نفوذ امریکا در سیاستهای خارجی خود میشود که این موضوع به منافع راهبردی تهران نیز گره خورده است و یک اشتراک در دیدگاه بین دو کشور پس از چند دهه اختلاف محسوب میشود.
در همین خصوص عامر الشوبکی، کارشناس اقتصادی اردنی در گفتوگو با العربیالجدید گفت:ایجاد اتاق بازرگانی مشترک بین عربستانسعودی و ایران نشاندهنده تکمیل و تحکیم احیای کامل روابط دو کشور است و مطمئناً برای طرف ایرانی بیشتر از طرف سعودی سود خواهد داشت، زیرا رقابتپذیری کالاهای ایرانی از نظر پایین بودن قیمت از کالاهای عربستانی بیشتر است.
وی افزود:ارزش مبادلات تجاری عربستان و ایران در سال ۲۰۱۶ کمتر از ۳۰۰ میلیون دلار بوده و پس از قطع روابط دو کشور تا سال گذشته به ارزش بسیار کمتری رسیده است، اما با این حال پیشبینی میشود مشارکت اقتصادی فعلی بین تهران و ریاض اهداف و خواستههای تجاری هر یک از آنها را پیش ببرد و از ارزش مبادلات تجاری ایران و امارات فراتر رود.
العربیالجدید نوشت که حتی در صورت عدم رفع تحریمهای ایران، تهران میتواند از ایجاد اتاق بازرگانی مشترک با عربستان سود زیادی به دست آورد به نحوی که از طریق مشارکت با ریاض بازار بیشتری را برای محصولات ایرانی فراهم کند و از اثر تحریمها بکاهد، علاوه بر اینکه امکان بازتولید مواد خام ایران توسط عربستا سعودی و بهرهمندی از درآمد صادرات آن وجود دارد و این نقشی است که امارات در حال حاضر ایفا میکند.